Insolvenţă şi durere. Angajaţii Trefo SA îşi cer banii
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Insolvenţă şi durere. Angajaţii Trefo SA îşi cer banii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O parte dintre angajaţii SC Trefo SA s-au adunat, ieri, la orele prânzului, în faţa sediului firmei de pe strada Frunzei, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit banii restanţi. Oamenii, care veniseră să-şi mai ia şi ceva documente de la firmă, spun că trăiesc greu şi că abia îşi întind puţinii bani de la o lună la alta. Asta, susţin ei, în vreme ce firma are să le dea bonuri de masă, salarii şi plăţi compensatorii, dar îi tot amână de azi pe mâine.

„Vrem să ştim când ne plătesc!”

Gălăţenii nemulţumiţi sunt de acord: până la finele lui decembrie, cât s-a lucrat, s-au dat bani. „A plecat patronul italian, Saverio Frisardi, pe data de 24 decembrie, în vacanţă, şi ne-a trimis şi pe noi să ne odihnim, cu promisiunea că pe 3 ianuarie se va relua activitatea. Dar lucrul nu a mai început. Nu se mai producea nimic în Galaţi, totul se mutase la Brăila. Dar şi acolo a încetat producţia şi s-a întrerupt furnizarea utilităţilor. Mai avem de primit bonuri de masă pe luna decembrie, dar şi bani pe anul acesta. Nu am primit nimic şi ne tot duc cu vorba. Trebuia să primim şi un salariu compensatoriu, cei care am ajuns în şomaj, şi nu ni s-a mai dat. Iar eu am lucrat împreună cu soţia aici, aşa că vă daţi seama cât de greu este să nu mai avem nici un salariu”, ne-a declarat Nica Petrea, în vârstă de 49 de ani, care a lucrat în firmă ca trefilor.

Alţi oameni, nemulţumiri similare. „Oricum, nu vă gândiţi că sunt mulţi bani, dar ne ajută. Salariile erau între 900 şi 1.500 de lei, dar puţine ajungeau la limita maximă. Dar dacă ni se cuvin acei bani, nu vrem să mai fim duşi cu vorba. Vrem să ştim exact când o să îi luăm”, ne-a declarat Marian Iliescu, în vârstă de 38 de ani.

„Nu ştim exact ce se va întâmpla şi dacă se va relua activitatea. Patronul nu mai este aici, de toate se ocupă administratorul judiciar. Am înţeles că se vor mai vinde utilaje şi se va mai face rost de bani. Dar când se va întâmpla acest lucru, că noi avem nevoie de bani?”, spune Ionel Andronic, în vârstă de 46 de ani, care a lucrat la Trefo SA ca maşinist cuie.

Trefo este în insolvenţă din septembrie. Potrivit portalului Tribunalului Galaţi, instanţa a admis, pe data de 17.09.2012, procedura de insolvenţă, la solicitarea SC Trefo SA. În prezent, administrator judiciar este cabinetul de insolvenţă al lui Ion Florin Zoica, cu sediul în Bucureşti. Administratorul judiciar nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere vizavi de situaţia de la Trefo.

Citit 7041 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2013 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.