Cine s-a fript cu creditele, suflă şi-n dobânzi
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Cine s-a fript cu creditele, suflă şi-n dobânzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce s-au fript cu "creditele doar cu buletinul", mulţi gălăţeni nici nu mai vor să audă de împrumuturi şi de dobânzile la bănci. Unii dintre ei sunt deja îndatoraţi şi reuşesc cu greu să facă faţă plăţilor lunare, iar alţii, care au reuşit să scape de povara ratelor, spun că nu şi-ar mai lua nici măcar cel mai neînsemnat lucru, dacă asta ar însemna să facă o rată şi să suporte stresul şi povara financiară de a plăti împrumutul, cu dobânda aferentă.

„Nu aş mai face în acest moment un credit pentru nimic. Deja am credit şi nici nu cred că mi-aş mai permite să folosesc o astfel de formă de finanţare. Nu ştiu dacă am putea să ne trăim viaţa fără să facem credit. Cred că în condiţiile de astăzi, nu prea se poate”, ne-a declarat Nicoleta, în vârstă de 38 de ani.

„Nu mi-aş mai lua o coadă de topor cu credit. Mi-am cumpărat un televizor şi mult timp am plătit câte două sau trei rate pe lună, ca să termin cât mai repede. Şi imediat ce s-a făcut a doua luna în care nu am mai putut plăti, banca a început să mă ameninţe şi să-mi spună că mă va executa, dacă nu plătesc imediat. Nu mai spun că îmi cumpărasem un televizor de 600 de lei pe care, cu tot cu dobânzi şi comisioane şi alte cheltuieli, ar fi urmat să plătesc vreo 2.500 de lei! După ce am terminat de achitat, m-au sunat de la bancă să vin să stăm de vorbă, că mi-ar mai putea da nişte bani împrumut. N-am mai vrut şi nici nu mai vreau să am astfel de probleme”, a spus Ionel Toader (foto), în vârstă de 44 de ani.

„Nici nu vreau să mai aud de credit. Am deja şi nu îmi mai doresc. De altfel, atunci când nu ai serviciu şi venit stabil, nici nu te mai gândeşti să faci credit, că nu ai cum şi nu te finanţează nimeni. Dacă putem să ne descurcăm fără credit? Nici nu ştiu. Probabil că da, dar foarte greu”, este de părere doamna Cornelia, de 56 de ani.

Citit 2389 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2013 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.