S-a dat startul la proiectele de mediu finanţate de UE
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

S-a dat startul la proiectele de mediu finanţate de UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lupta pentru conservarea biodiversităţii şi atenuarea schimbărilor climatice prin împăduriri, gestionarea deşeurilor sau apărarea de inundaţii, precum şi eforturile de conturare a unor politici de guvernare şi comunicare pe subiectul protejării mediului în România şi în celelalte state membre UE beneficiază de un nou imbold în urma realocării de fonduri pentru astfel de proiecte. Ţării noastre i-a fost prevăzut un buget de peste 11,7 milioane de euro anul acesta.

Proiectele eligibile în acest program, denumit LIFE+ 2013, pot fi depuse de orice organism public sau privat, prin intermediul “eProposal”, la Ministerul Mediului, până la 25 iunie.

Programul include Subprogramul pentru Mediu (cu direcţiile prioritare Natură şi biodiversitate; Politici de mediu şi guvernare; Informare şi comunicare) şi Subprogramul pentru Schimbări Climatice (cu direcţiile prioritare Atenuarea schimbărilor climatice; Adaptarea la schimbările climatice; Guvernare şi informare în domeniul climei), componenta biodiversităţii beneficiind de o cofinanţare de până la 75 la sută.

Pentru perioada 2014-2020, programul LIFE+ are un buget propus de 3,6 miliarde de euro.

Citit 1817 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.