Privind în jur, n-am prea zice că a venit primăvara. Totuşi, preţurile unora dintre fructele şi legumele din pieţe au început să se mai topească, încet, încet. Spre exemplu, pe tarabele din Micro 17, n-am mai văzut niciunde cartofi care să se vândă cu 2 lei kilogramul sau cu mai mult, cum s-a întâmplat în lunile de iarnă. Cei mai ieftini sunt 1,4 lei, iar cei mai scumpi ajung la 1,8 lei. Preţul morcovului a scăzut şi până la 1,5 lei, iar ceapa veche se vinde, în continuare, cu 2 lei kilogramul. Au reapărut, însă, pe multe dintre tarabe, legăturile de ceapă verde pe care pieţarii le dau cu 1 lei sau cu 1,5 lei. Găsiţi şi ridichi la 1,5 lei sau 2 lei legătura şi nenumărate căpăţâni de salată verde, al căror preţ începe de la 50 de bani. Ciupercile de Fileşti se vând cu 7 lei sau cu 8,5 lei kilogramul, în funcţie de calitate. Pieţarii au şi spanac, la 4 lei sau 5 lei kilogramul, dar nu toate frunzele arată cine-ştie-ce, aşa că ar fi bine să vă alegeţi cu grijă marfa pe care o cumpăraţi! Şi fructele sunt ceva mai ieftine la sfârşit de martie. Merele nu scad sub 2 lei kilogramul, ce-i drept, dar portocale găsiţi şi la 2,5 lei. Mici, dar sănătoase şi destul de gustoase. Nu-s toate chiar atât de ieftine încât să îşi permită toată lumea orice, după pofta inimii, dar parcă e ceva mai bine!
Primăvara aduce preţuri mai mici în pieţele gălăţene Scris de Gabriel Kolbay


Gabriel Kolbay
Articole recente - Gabriel Kolbay
Ocolul ziarului în 30 de ani | Gabriel Kolbay: Oamenii care duc povestea orașului mai departe Cum s-a aprins scânteia schimbării, la Toflea Un cercetător CÂȘTIGĂ cât un paznic de noapte 300 de producători vă așteaptă la TÂRGUL DE TOAMNĂ Borş de peşte fără… borş de peşte
Mai multe din această categorie: