Solidaritatea ameninţă cu greve şi proteste

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal ameninţă cu ample acţiuni de protest, petiţii către autorităţi şi greve în situaţia în care reprezentanţii combinatului siderurgic nu vor debloca criza creată după ce administraţia a anunţat că de la 1 aprilie toţi angajaţii Combinatului vor fi trimişi în şomaj tehnic timp de zece zile.

"Nu ne-aţi convins de justeţea măsurii de trimitere în şomaj tehnic cu date concrete, aşa cum v-am cerut. Considerăm că nu se impune luarea acestei măsuri, deoarece nu are nici o relevanţă din punct de vedere al situaţiei economico-financiare a ArcelorMittal Galaţi. Iar pentru muncitori este vorba despre încă un sacrificiu în plus faţă de cele făcute în anii trecuţi", susţin reprezentanţii sindicatului, într-o adresă înaintată conducerii ArcelorMittal Galaţi.

Reprezentanţii salariaţilor mai susţin şi că, dacă se va face până la urmă trimiterea în şomaj tehnic, atunci solicită ca pe perioada celor zece zile plata salariilor să se facă integral şi să se acorde sporul de vechime şi tichetele de masă. În plus, ei cer semnarea unui act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, care să prevadă că angajaţii vor primi o cotă din profitul pe care compania îl va realiza în viitor.

Liderul sindicatului susţine că în situaţia în care aceste cereri nu vor fi onorate de către conducerea Combinatului va înainta către autorităţile statului solicitări de verificare a modului în care au fost îndeplinite clauzele din contractul de privatizare şi vor organiza proteste care pot însemna chiar şi declanşarea unor greve.

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.