Ministrul Maria Grapini, faţă în faţă cu IMM-urile gălăţene, de „Ziua Întreprinzătorilor”

Ministrul Maria Grapini, faţă în faţă cu IMM-urile gălăţene, de „Ziua Întreprinzătorilor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Corupţia din aparatul de stat şi economia nefiscalizată, birocraţia şi accesul la creditare sunt principalele piedici în calea dezvoltării mediului de afaceri, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, la seminarului de afaceri desfăşurat, ieri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, în cadrul acţiunilor dedicate „Zilei Întreprinzătorilor” organizate de Patronatul IMM-urilor Galaţi.

„Corupţia şi economia nefiscalizată distorsionează piaţa în defavoarea agenţilor economici corecţi. Pentru a stopa acest lucru se are în vedere şi o revizuire a Legii funcţionarului public, în sensul responsabilizării funcţionarilor în relaţia cu agenţii economici, dar şi măsuri de ordin fiscal care în ultimă instanţă să asigure o etică a mediului de afaceri”, a explicat Maria Grapini. În ceea ce priveşte accesul la creditare, unul dintre proiectele avute în vedere este transformarea CEC în bancă de investiţii pentru IMM-uri. La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Niculescu, a arătat că patronatele au înaintat Guvernului un set de propuneri ce vizează reducerea parafiscalizării, simplificarea procedurilor administrative, îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene, relansarea procesului investiţional etc.

La seminarul de afaceri organizat de PIMM Galaţi - preşedinte Marian Filimon, au participat peste 200 de oameni de afaceri din întreaga ţară, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ONG-uri. Pe agenda manifestării s-au aflat, de asemenea, lansarea cărţii „Industriaşi şi comercianţi gălăţeni, harnici şi de temut. Mărci de fabrică” - autori Tudose Tatu şi Adrian Pohrib, noutăţi din domeniul contabil, oportunităţi de finanţare etc.

Sărbătoarea mediului de afaceri s-a încheiat, ieri, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” cu o gală specială, ce a avut drept punct central spectacolul extraordinar „Primăvara simfonic”, susţinut de maestrul Tudor Gheorghe împreună cu orchestra Teatrului Muzical.

Citit 4415 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.