Ministrul Maria Grapini, faţă în faţă cu IMM-urile gălăţene, de „Ziua Întreprinzătorilor”

Ministrul Maria Grapini, faţă în faţă cu IMM-urile gălăţene, de „Ziua Întreprinzătorilor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Corupţia din aparatul de stat şi economia nefiscalizată, birocraţia şi accesul la creditare sunt principalele piedici în calea dezvoltării mediului de afaceri, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, la seminarului de afaceri desfăşurat, ieri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, în cadrul acţiunilor dedicate „Zilei Întreprinzătorilor” organizate de Patronatul IMM-urilor Galaţi.
„Corupţia şi economia nefiscalizată distorsionează piaţa în defavoarea agenţilor economici corecţi. Pentru a stopa acest lucru se are în vedere şi o revizuire a Legii funcţionarului public, în sensul responsabilizării funcţionarilor în relaţia cu agenţii economici, dar şi măsuri de ordin fiscal care în ultimă instanţă să asigure o etică a mediului de afaceri”, a explicat Maria Grapini. În ceea ce priveşte accesul la creditare, unul dintre proiectele avute în vedere este transformarea CEC în bancă de investiţii pentru IMM-uri. La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Niculescu, a arătat că patronatele au înaintat Guvernului un set de propuneri ce vizează reducerea parafiscalizării, simplificarea procedurilor administrative, îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene, relansarea procesului investiţional etc.
La seminarul de afaceri organizat de PIMM Galaţi - preşedinte Marian Filimon, au participat peste 200 de oameni de afaceri din întreaga ţară, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ONG-uri. Pe agenda manifestării s-au aflat, de asemenea, lansarea cărţii „Industriaşi şi comercianţi gălăţeni, harnici şi de temut. Mărci de fabrică” - autori Tudose Tatu şi Adrian Pohrib, noutăţi din domeniul contabil, oportunităţi de finanţare etc.
Sărbătoarea mediului de afaceri s-a încheiat, ieri, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” cu o gală specială, ce a avut drept punct central spectacolul extraordinar „Primăvara simfonic”, susţinut de maestrul Tudor Gheorghe împreună cu orchestra Teatrului Muzical.

Citit 4199 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2013 17:58

2 comentarii

 • postat de Daniela
  Duminică, 19 Mai 2013 06:46
  Uite cine vorbeste de coruptie.... Maria Grapini. Ha ha . Pensioneaza/te si lasa/ne ca nu te vrem.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Sâmbătă, 18 Mai 2013 23:01
  Elektrobit se extinde în România printr-o investiție de 800.000 de euro la Brașov

  Dezvoltator de soluţii integrate software pentru tehnologie de ultimă generaţie în industriile auto şi wireless, Elektrobit (EB) a anunţat extinderea companei în România printr-o investiție de 800.000 de euro. În timp, echipa locală va include peste 100 de dezvoltatori de software.

  Sediul din Braşov îşi va concentra atenţia pe dezvoltarea şi testarea produselor software pentru industria auto globală. Christian Drothler a fost desemnat în funcţia de Director Executiv al EB Automotive Romania SRL și, conform companiei, prin experienţa şi cunoştinţele sale vaste în coordonarea proiectelor şi a echipei, întrucât, de-a lungul timpului, a fost responsabil de conducerea și dezvoltarea ECU (Unităţile Electronice de Control), și de proiectele clienţilor EB din Germania va asigura creșterea activității biroului local.

  “Odată cu deschiderea sediului în Braşov EB îşi extinde operaţiunile în industria auto în Europa de Est, creând peste 100 de locuri de muncă pentru inginerii din regiune în domeniul dezvoltării de software, concentrându-se pe sisteme de navigare, software ECU şi testare”, a declarat director executiv al EB Automotive Romania SRL. “Obiectivul nostru este de a crea o bază puternică de dezvoltare şi testare pentru produsele noastre şi de a poziționa EB ca una dintre companiile importante ce oferă oportunităţi de angajare în Braşov”, a mai menționat acesta.

  Oficialii companiei au declarat și că, în prezent, procesul de recrutare de personal se află în plină desfășurare.

  Cu peste douăzeci de ani de experienţă în dezvoltarea de tehnologii software pentru industria auto, EB a avut o creştere importantă a vânzărilor şi o extindere a operaţiunilor în principalele locaţii ale industriei auto din întreaga lume. “Fiind o companie dezvoltatoare de produse software pentru industria auto, prezenţa noastră pe pieţele principale a reprezentat o prioritate în vederea formării unei echipe profesioniste de ingineri”, a declarant Gregor Zink, vicepreşedinte al EB Automotive Support Functions şi director executiv al Elektrobit Automotive GmbH. “România este o piaţă foarte importantă pentru atragerea de noi angajaţi bine pregătiți în domeniul auto și IT”, a adăugat Zink.

  Noul sediu va permite companiei Elektrobit să-şi întărească relaţiile cu partenerii şi să răspundă la cererile actuale din industria globală (din Europa de Est şi din întreaga lume) cu ajutorul resurselor umane calificate din zonă. În acest sens, Elektrobit îşi propune, de asemenea, să coopereze cu Universitatea din Braşov şi cu autorităţile locale, cu scopul de a atrage noi angajaţi. Acest demers prezintă un dublu avantaj, pe de o parte crearea de locuri de muncă pentru proaspeţii absolvenţi ai Universităţii din Braşov, iar pe de altă parte, implicarea lor în evoluţia unei companii cu tradiţie şi expertiză în domeniu.

  EB's Automotive Software Business este furnizor de soluţii integrate software de tehnologie de ultimă generaţie pentru industria auto şi angajează peste 1.200 de oameni din întreaga lume. Vânzările nete ale companiei rezultate în urma operaţiunilor desfăşurate în anul 2012 se ridică la 185,4 milioane de euro. Elektrobit Corporation este listată la bursa NASDAQ OMX Helsinki.

  Felicitari brasovenilor, Galatiul oare mai asteapta ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.