În căutarea IJPIPS-ului pierdut

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţeanca Constanţa Dumitriu ne-a rugat să ne interesăm cum se pot obţine o serie de documente din arhiva IJPIPS (Întreprinderea de Producţie Industrială şi Prestări Servicii).

„Am lucrat acolo între 1982 şi 1986. Deoarece am pierdut cartea de muncă, nu am cum dovedi la Casa de Pensii vechimea pe perioada respectivă. Am fost la sediu, dar acolo nu mai este nimeni care să poată elibera o adeverinţă pentru perioada lucrată”, ne-a scris femeia.

Din păcate, societatea amintită a dat faliment şi a fost lichidată. Din câte am înţeles, arhiva n-a fost predată Arhivelor Statului, ci este depozitată într-o clădire de pe strada Mihail Kogălniceanu, dar nu mai există nicio persoană angajată pentru gestiunea ei.

În aceste condiţii, avem rugămintea ca persoana sau persoanele care mai au atribuţii legale (sau măcar morale) în eliberarea adeverinţelor de vechime în cazul fostului IJPIPS să ne contacteze la redacţie, sau să o caute pe Constanţa Dumitriu la telefonul 0766/248.338.

Merită să consumăm câteva minute pentru a o ajuta pe petentă, mai ales că nu poate ieşi la pensie dacă nu demonstrează că a fost angajată în perioada menţionată.

Citit 10595 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.