Incertitudinea şomajului tehnic, la ArcelorMittal Galaţi

Incertitudinea şomajului tehnic, la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi nu renunţă la decizia de trimitere în şomaj tehnic a tuturor angajaţilor Combinatului începând de la 1 aprilie.

Dacă din acest punct de vedere nu mai există nici o îndoială, procentul din salariu pe care îl vor primi angajaţii pe perioada şomajului tehnic este încă o necunoscută. Aşadar, urmează ca începând de miercuri o parte dintre angajaţi să intre pentru zece zile în şomaj tehnic fără să ştie deocamdată ce procent din leafă vor primi în această perioadă.

Un lucru pare a fi, însă, evident, procentul nu poate fi mai mic de 75 la sută din salariu. Acest lucru nu încălzeşte însă pe nimeni, câtă vreme sindicatele au cerut până acum ca în perioada de şomaj tehnic să se acorde 90 la sută (propunerea FSS Metarom) sau 100 la sută (propunerea Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor).

Acestea au fost aspectele discutate ieri, 30 martie, în cadrul unei întâlniri consultative care a avut loc între sindicate şi cei din administraţia ArcelorMittal.

"Ni s-a comunicat că se menţine hotărârea Consiliului de Administraţie de a trimite toţi angajaţii în şomaj tehnic, prin rotaţie, în cel de-al doilea trimestru. Ni s-a spus că angajaţii rămaşi vor trebui să asigure funcţionarea în regim de siguranţă a instalaţiilor şi utilităţilor. În ce priveşte nivelul salariului care va fi primit de cei trimişi în şomaj tehnic, acesta ar urma să fie comunicat zilele următoare", a declarat Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal.

Reprezentanţii FSS Metarom nu au putut fi contactaţi pentru a comunica propriul punct de vedere în legătură cu cele stabilite în şedinţa de ieri.

La rândul lor, cei din administraţia Combinatului nu au dorit să facă nici un comentariu referitor la modul în care se va aplica măsura şomajului tehnic.

Citit 2338 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.