Plângeri penale împotriva conducerii Combinatului din Galaţi

Plângeri penale împotriva conducerii Combinatului din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, a formulat plângeri penale împotriva directorilor Combinatului.

După cum a confirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Liliana Istrate (foto), plângerea sindicatului îi vizează pe directorul general Augustine Kochuparampil şi pe directorul executiv Ionel Borş care sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de împiedicarea exercitării dreptului la libera organizare sau asociere sindicală, dar şi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

De fapt, în bună parte, cei de la Solidaritatea îi acuză pe directorii Combinatului de faptul că au susţinut şi favorizat acţiunile grupului condus de către Ilinca Diaconu,  pe care Gheorghe Tiber îl cataloghează ca fiind un grup rebel, constituit din oameni care au fost excluşi sau suspendaţi din sindicat.

În felul acesta, consideră reclamantul, activitatea sindicatului a fost afectată, iar cei care au favorizat acţiunile acestui grup şi au comis astfel infracţiunile trebuie traşi la răspundere.

Rămâne de văzut cum vor soluţiona procurorii plângerea făcută de către sindicatul Solidaritatea, însă este de precizat faptul că, deşi au existat şi în trecut astfel de plângeri, ele nu s-au soluţionat aşa cum şi-ar fi dorit sindicaliştii.

Citit 1324 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.