De vineri se anunţă belşug în Galaţi la Târgul de Toamnă
Foto: Foto: Vasile Caburgan

De vineri se anunţă belşug în Galaţi la Târgul de Toamnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri dimineaţă, la ora 9.00, se dă startul Zilei Recoltei 2013. Spre deosebire de anul trecut, când cei mai mulţi dintre producători îşi făceau griji că n-au ce prezenta la eveniment, acum Târgul de Toamnă ar trebui să fie unul îmbelşugat. Potrivit directorului-executiv al SC Administraţiei Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi, Eugen Zaharia, Ziua Recoltei se va bucura de peste 300 de participanţi. Ca în fiecare an, vom avea şi festivitate de inaugurare, la care este aşteptat primarul Marius Stan, alături de alţi oficiali. Nu va lipsi nici programul artistic, asigurat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi de mai mulţi interpreţi gălăţeni.

„Cumpăraţi la început!”

În afara unui producător de pâine din Harghita, care a anunţat că va face demonstraţii de preparare ad-hoc, toţi ceilalţi producători şi comercianţi prezenţi la târg vor fi gălăţeni. De la fermierii care vin cu legume şi fructe până la apicultori, producători de pâine, fabricanţi de produse din carne şi brânzeturi, comercianţi de peşte sau alte şi alte delicatese vor rămâne în piaţă de vineri dimineaţă până duminică după-amiază. „E greu să spunem acum care vor fi preţurile. Dar cum sperăm că va fi şi cantitate şi diversitate de marfă, sperăm ca şi preţurile să fie mai mici decât anul trecut. Oricum, bine ar fi ca oamenii să cumpere în prima parte a târgului, când concurenţa e mai mare”, a apreciat Eugen Zaharia.

Cei mai apreciaţi dintre producătorii participanţi la târg vor primi diplome de excelenţă (câte o distincţie pentru fiecare dintre cele 12 ramuri de producţie reprezentate la târg), în vreme ce toţi ceilalţi vor pleca acasă cu diplome de participare.

Parteneri ai evenimentului sunt: Consiliul Judeţului, Consiliul Local Galaţi, Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare Rurală, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Camera Agricolă şi Administraţia Pieţelor Agroalimentare.

Evident, inspecţia alimentelor o va face Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Citit 3235 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2013 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.