Petrom – amendată cu un miliard de lei vechi!

Petrom – amendată cu un miliard de lei vechi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Măsura a fost luată din cauza poluării solului în zona exploataţiei petroliere de la Schela *

Comisarul Ion Avram, purtătorul de cuvânt al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Galaţi, ne-a informat că în ultima perioadă au fost aplicate mai multe amenzi „consistente” în legătură cu nerespectarea legislaţiei de Mediu.

Dacă despre amendarea Suintest SRL Galaţi (cu o jumătate de miliard de lei vechi pentru poluarea de la Gefu-Ghidigeni) şi despre cea a societăţii Prutul SA (cu 200 de milioane de lei vechi pentru poluarea de la Schela) v-am informat deja, de data asta avem una „fierbinte”. Marţi, Comisariatul Gărzii Judeţene de Mediu Galaţi a aplicat Petrom SA o amendă şi mai mare: un miliard de lei vechi!

„Măsura a fost luată din cauza poluărilor accidentale (avariilor) apărute la conductele de transport a petrolului din zona Schela, care este în administrarea brigăzii Oprişeneşti-Independenţa”, ne-a declarat Avram.

„Cu acest prilej, am constatat că societatea nu a realizat în mod corespunzător măsurile asumate prin autorizaţia de mediu în ceea ce priveşte protecţia solului şi gestionarea deşeurilor de hidrocarburi”, a adăugat acesta.

Petrom a anunţat că-şi asumă criticile făcute de comisarii de mediu şi că va plăti amenda.

Citit 2376 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.