Tehnologie IT cu bani europeni pentru firmele gălăţene
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Tehnologie IT cu bani europeni pentru firmele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Erg Termrom SA, AEG Tehnology SRL şi Arcon AG SA sunt trei firme autohtone care au semnat cu Ministerul Societăţii Informaţionale proiecte cofinanţate prin POS Creşterea Competitivităţii Economice, Axa 3 - "Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public".

Cine câştigă de urma ajutorului acordat de la Fondul European de Dezvoltare Regională? Angajaţii firmelor, acţionarii şi clienţii. Cu alte cuvinte, economia gălăţeană. Astfel, potrivit Roxanei Temelie, SC Erg Termrom SA derulează, vreme de 12 luni, un proiect cu valoare de 1.339.254 de lei, din care 662.384 de lei sunt nerambursabili. Printre obiectivele specifice ale implementării facilităţilor informatice se numără creşterea cifrei de afaceri a societăţii cu minim doi la sută.

Bogdan Chirigiu, reprezenantul Arcon SA, a precizat că proiectul pe care compania îl desfăşoară vreme de un an, în parteneriat cu Ministerul Societăţii Informaţionale, are o valoare totală de 1.692.870 de lei, din care 953.138 de lei nerambursabili. Printre obiectivele investiţii se numără eficientizarea activităţii şi dezvoltarea pe piaţa de profil a proiectării tehnologice.

AEG Technology, fosta Dunărea Proiect Grup SRL, firmă reprezentată la conferinţa de lansare de Mirela Bociar, va primi fonduri nerambursabile de 946.529 de lei, în cadrul proiectului care se desfăşoară pe durata unui an şi care are o valoare totală de 1.681.223 de lei. Eficientizarea activităţii angajaţilor şi creşterea cifrei de afaceri se numără printre obiectivele specifice.

Citit 3897 ori Ultima modificare Joi, 27 Martie 2014 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.