Se primesc cereri pentru subvenţiile zootehnice

Se primesc cereri pentru subvenţiile zootehnice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Termenul limită este 31 mai * Condiţii minime: cel puţin trei vite cu vârsta de peste şase luni şi lipsa datoriilor către stat *

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Galaţi informează că, începând din data de 29 aprilie 2009, crescătorii de animale pot depune cereri pentru plăţile naţionale directe complementare (CNDP) în sectorul zootehnie.

Nou: cereri pretipărite

Pentru a veni în sprijinul producătorilor, APIA a pus la dispoziţia acestora cereri pretipărite care cuprind şi efectivul de animale înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor.

Pentru a completa aceste cereri, fermierul trebuie să se prezinte la centrele judeţene şi locale ale APIA cu o copie a actului de identitate, a dovezii contului bancar, precum şi a documentelor care atestă provenienţa animalelor.

Sprijinul financiar se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, crescătorii de animale trebuie să depună o cerere la centrele locale sau judeţene ale APIA, până la 31 mai 2009, inclusiv. De asemenea, posibilii beneficiari trebuie să îndeplinească o serie de condiţii de eligibilitate.

Condiţii minime pentru a primi banii

Prima pe explotaţie se acordă, în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data de 31 ianuarie 2008, producătorilor agricoli care îndeplinesc următoarele condiţii:

- deţinerea (la 31 ianuarie 2008) a cel puţin trei capete de bovine;

- bovine în vârstă ce minim şase luni la data precizată;

- exploataţie înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor;

- să nu aibă datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local.

În ceea ce priveşte prima pe cap de animal pentru specia ovine/caprine, sprijinul financiar se acordă producătorilor agricoli care deţin, la data de 31 martie 2009, un efectiv de cel puţin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele, cu vârsta minimă de un an. Acest efectiv trebuie menţinut obligatoriu în exploataţie în perioada 1 iunie - 31 august 2009, în vederea efectuării controlului la faţa locului.

Precizăm că valoarea sprijinului financiar, atât pentru specia bovină, cât şi pentru specia ovine/caprine, va fi stabilită prin Hotărâre de Guvern, în funcţie de numărul animalelor eligibile rezultat în urma controalelor.

Explicaţie foto: Joianele vor fi subvenţionate, dar încă nu se ştie cu cât

Citit 936 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.