Angajaţii UCC din ArcelorMittal Galaţi ameninţă că vor opri lucrul

Angajaţii UCC din ArcelorMittal Galaţi ameninţă că vor opri lucrul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cocsarii sunt nemulţumiţi de pachetul de plăţi compensatorii oferit de către administraţie în schimbul eliberării locurilor de muncă * Oamenii ameninţă că vor opri lucrul şi că vor merge azi  la Turnul administrativ pentru a protesta *

Total nemulţumiţi de pachetul de plăţi compensatorii oferit de către ArcelorMittal, aproximativ 30 de cocsari au ieşit miercuri, la orele prânzului, la poarta UCC şi au ameninţat că astăzi vor opri lucrul şi că vor merge către Turnul administrativ din Combinat să ceară socoteală şefilor pentru situaţia în care se află.

"După 20 de ani de muncă şi după ce m-am îmbolnăvit aici nu vreau să plec cu doar 200 de milioane (lei vechi – n.r.). Să vină Ionel Borş, să ne ia şi să ne ducă la spital, să ne facem analizele şi în funcţie de cât de bolnavi suntem să ne plătească", ne-a spus unul dintre cocsarii care ieşise la poartă să îşi spună păsul.

"Dacă tot e musai să plecăm să ne plătească cum trebuie. Păi eu am refuzat până acum atâtea ordonanţe şi am rămas aici la UCC să îmi umplu plămânii de cocs. Şi acum trebuie să plec cu doar 200 de milioane. Asta e praf în ochii oamenilor. Eu spun aşa, că nu se justifică închiderea Cocseriei şi dacă ei tot vor să fie închisă o închidem noi. Suntem hotărâţi ca mâine să nu intrăm în schimb şi să mergem să protestăm la Turn", a continuat acesta.

Un alt angajat de la UCC, care abia ieşise din schimb, ne-a povestit că lucrează de 30 de ani aici şi că dacă va pleca nu va mai reuşi să se angajeze nicăieri. În plus, acesta a mai zis şi că nu se vede lucrând în continuare la Combinat într-o altă specializare, câtă vreme, timp de 30 de ani, a intrat zi de zi în Cocserie. "Dacă tot se închid bateriile, le închidem noi de mâine, să nu mai aibă grija asta...", a concluzionat angajatul.

Nemulţumiri de înţeles

În momentul în care cocsarii au ieşit supăraţi în apropierea spălătoriei de la UCC şi au ameninţat că îşi vor părăsi locurile de muncă şi că vor merge la Turn, reprezentanţii sindicatelor au apărut imediat la faţa locului şi au discutat cu oamenii. Potrivit liderului sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, nemulţumirea oamenilor vine după ce administraţia a anunţat care este pachetul special de plăţi compensatorii pus la dispoziţia cocsarilor care îşi doresc să plece din Combinat.

"Oamenii sunt nemulţumiţi de aceste plăţi, dar şi de faptul că după ani şi ani de muncă la UCC pot ajunge să lucreze ca lăcătuşi sau cine ştie cu ce altă specializare. Nemulţumirile lor sunt de înţeles. Trebuie spus însă că nu sindicatul Solidaritatea a iniţiat această acţiune. Oamenii nu sunt pur şi simplu de acord cu ce propune conducerea ArcelorMittal", a spus Gheorghe Tiber.

Deşi au fost contactaţi, reprezentanţii administraţiei Combinatului nu au făcut nici un comentariu în legătură cu incidentul de ieri, de la UCC.

Imagini PRO TV

Citit 2136 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.