FMI a AMÂNAT a treia EVALUARE a acordului cu România/ REDUCEREA CAS nu se aplică de la 1 iulie

FMI a AMÂNAT a treia EVALUARE a acordului cu România/ REDUCEREA CAS nu se aplică de la 1 iulie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anul viitor ar putea fi vândute noi acţiuni în companiile de stat, fiind posibilă chiar reducerea participaţiilor la mai puţin de 50 la sută * Potrivit premierului, ţara noastră nu va avea nevoie de un nou acord cu FMI după expirarea actualului aranjament, în anul 2015


Fondul Monetar Internaţional (FMI) a amânat până în noiembrie a treia evaluare a acordului stand by de tip preventiv încheiat cu România, a declarat joi premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat Bloomberg, citat de Agerpres.

Potrivit şefului Executivului, FMI va aştepta bugetul pe 2015 înainte de a face revizuirea acordului cu România.

Acesta a precizat, pe de altă parte, că România nu va avea nevoie de un nou acord cu FMI după expirarea actualului aranjament, în anul 2015.

Victor Ponta a declarat că anul viitor ar putea fi vândute noi acţiuni în companiile de stat, fiind posibilă chiar reducerea participaţiilor la mai puţin de 50 la sută.

Unul dintre principalele subiecte de discuţie dintre autorităţile de la Bucureşti şi reprezentanţii FMI l-a constituit reducerea contribuţiilor sociale.

Guvernul şi FMI nu au ajuns la un acord pentru reducerea CAS cu cinci la sută de la 1 iulie, potrivit economica.net, iar discuţiile pe această temă vor continua la următoarea vizită la Bucureşti a Fondului.

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti din 2 iunie pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, misiunea urmând să se încheie pe 16 iunie.

Citit 845 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.