O nouă schemă de PLECĂRI voluntare din COMBINAT

O nouă schemă de PLECĂRI voluntare din COMBINAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Program de pre-pensionare cu un bonus de 22.000 lei şi salarii compensatorii


Conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal a lansat, ieri, o nouă schemă de plecări voluntare adresată, de această dată, salariaţilor aflaţi foarte aproape de vârsta de pensionare. Programul este deschis numai pentru angajații care îndeplinesc deja condițiile de pensionare sau care vor fi în această situație până pe 31 decembrie 2015, se precizează într-un comunicat de presă al ArcelorMittal. Salariaţii care sunt eligibili și care doresc participarea la program vor primi o sumă netă de 22.000 de lei, precum și un număr de salarii care reprezintă diferența - în luni - între data plecării din societate și data pensionării, dar nu mai mult de 12 salarii.

“În actualul context economic, care este dificil și volatil, lucru reflectat în creșterea costurilor și pierderea de competitivitate, este nevoie să ne îmbunătățim productivitatea muncii, atât prin creșterea producției - pentru care am investit, recent, resurse importante - cât și prin acest program de pre - pensionare anunțat astăzi. Implementăm această măsură într-o manieră responsabilă din punct de vedere social, cum am făcut și până acum”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galați.

Compania îşi rezervă dreptul de a respinge unele din cererile depuse în cadrul programului de pre-pensionare. De asemenea, salariaţii care se înscriu în acest program pot reveni asupra deciziei lor până în ziua plecării. Câte persoane se vor înscrie în acest program, rămâne de văzut. La ultima schemă de plecări voluntare, din august 2013, s-au înscris 450 de persoane, cererile fiind aprobate aproape în totalitate.

CITEŞTE ŞI: ANALIZĂ VL/ Cum a PIERDUT ArcelorMittal Galaţi 170 milioane de euro

Citit 3811 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.