Cocseria va fi oprită în luna iunie

Cocseria va fi oprită în luna iunie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimele trei baterii de cocsificare care mai funcţionează în combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi vor fi închise în luna iunie, după care i se va permite şi personalului Uzinei CocsoChimice (UCC) să plece acasă cu plăţi compensatorii, a declarat directorul general Augustine Kochuparampil.

"Am revizuit starea în care se află bateriile de cocsificare şi le vom închide la sfârşitul trimestrului al doilea, probabil undeva în luna iunie", a afirmat ieri, 10 mai, Augustine Kochuparampil, CEO ArcelorMittal Galaţi. Potrivit acestuia, angajaţii de la Cocserie, pentru a care a fost deschisă zilele trecute o schemă de plecări voluntare, vor putea pleca acasă abia după oprirea bateriilor.

"Am introdus o schemă de plecări voluntare, modificată, doar pentru angajaţii din Uzina CocsoChimică. Ne aşteptăm ca o parte dintre angajaţi să se înscrie şi, odată ce bateriile vor fi închise, le vom permite să plece", a spus Kochuparampil.

Cocsarii care vor profita de această schemă vor încasa sume fixe cuprinse între 10.000 şi 25.000 de lei, plus 8 până la 24 de salarii compensatorii lunare.

„Bazinul de talente”

Colegii lor care rezistă tentaţiei banilor pentru a-şi păstra locul de muncă vor fi relocaţi. "Pentru angajaţii UCC care nu vor participa la schema de plecări voluntare, lucrăm la un concept nou care se numeşte Talent Pool (Bazinul de talente, n.r.). Este un concept care ne permite să punem împreună oamenii care ar fi surplus într-un anumit segment şi să vedem ce facem în continuare cu ei, pentru a-i redirija către alte segmente”.

„Deci, angajaţii care nu vor opta pentru schema de plecări voluntare vor fi transferaţi către Talent Pool, unde va fi un proces de verificare a fiecăruia să vedem către ce sector ar putea fi redirijat. O parte a acestor oameni va fi redirecţionată imediat către alte sectoare, alţii vor avea nevoie să fie recalificaţi, după care vor fi redistribuiţi", a explicat directorul general al siderurgicului gălăţean. Oficialul a precizat că noua structură, Talent Pool, este implementată cu ajutorul unor experţi străini.

Cocs din Polonia

După oprirea bateriilor de cocsficare din UCC, combinatul gălăţean nu va mai produce cocs, această materie-primă urmând să fie importată de la o unitate ArcelorMittal din Polonia, ZKZ.

Managementul de la Galaţi a precizat că, după depăşirea crizei, ar putea fi repusă în funcţiune Bateria de Cocsificare nr. 1. Acest lucru presupune, însă, ridicarea unei noi baterii deoarece, într-un combinat cu flux integrat cum este cel de la Galaţi, o baterie de cocsificare care este oprită nu mai poate fi repornită niciodată. Ea este distrusă şi reconstruită.

Citit 2368 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.