A fost mai bine înainte de Revoluţie?
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

A fost mai bine înainte de Revoluţie?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nostalgici ai comunismului există, încă, printre oamenii de vârsta a doua şi treia, în Galaţi. La sondaj n-am întâlnit, însă, prea mulţi oameni care să deplângă regimul ceauşist. Cei mai mulţi dintre gălăţeni sunt de părere că binele ţi-l faci cu mâna ta, în măsura posibilităţilor.

„Eu am dus-o bine şi înainte, am dus-o bine şi după. Cu munca era ceva mai bine înainte. Am făcut postliceală, am fost repartizată. Am fraţi care au făcut facultăţi, au fost repartizaţi. Acum, nu mai există aşa ceva. Totuşi, nici acum nu mi se pare chiar rău. Eu am ieşit la pensie destul de bine. Copiii mei sunt aici, în ţară. Dacă ai suficientă minte, n-o să o duci rău nici aici”, a precizat Mărioara (foto), în vârstă de 59 de ani.

„Chiar înainte de anii 90 a fost o etapă foarte grea a comunismului pentru noi toţi. Apoi, după Revoluţie, fiecare a zis că va fi mai bine. Eu sunt un exemplu de om care a tot aşteptat ca acest „mai bine” să vină. Deocamdată, n-a fost cazul. Sunteţi oameni tineri, trebuie să gândiţi pozitiv şi poate că pentru dumneavoastră mai există o şansă. Pentru generaţia mea, însă, e trist ceea ce se întâmplă. Eu am lucrat în Siderurgie şi din cauza atâtor modificări legislative, nu mi s-a dat pensia în conformitate cu efortul pe care l-am depus şi cu riscurile la care m-am expus. Nu m-a sprijinit nici un regim: nici Iliescu, nici Constantinescu, nici Băsescu. Speranţa noastră de înecată demult în Dunăre”, ne-a spus domnul Ioan, în vârstă de 63 de ani.

„Pentru noi, de la ţară, când era CAP-ul, mai aveai cum să o cârmeşti. Te mai duceai acolo, mai munceai, mai aveai ce să aduci acasă şi să pui pe masă. Dar acum nu mai găseşti nimic de făcut pe aici, nici măcar cu ziua. Când mai e de lucru, muncim, dar… ”, ne spune Mihail Petru, în vârstă de 43 de ani.

Citit 4420 ori Ultima modificare Joi, 31 Iulie 2014 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.