Închiderea UCC, în aşteptare

Închiderea UCC, în aşteptare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu toate că în ultimele zile mai toate informaţiile dădeau ca sigură data de 1 iunie pentru demararea manevrelor de închidere a Uzinei Cocso-Chimice de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, în acest moment se pare că administraţia va amâna cu câteva zile aceste proceduri *

Deşi există deja o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor prin care se impune închiderea UCC, până acum nu s-a avansat un termen precis. A existat însă un zvon potrivit căruia şefii de secţii şi alţi angajaţi cu responsabilitate de la UCC fuseseră notificaţi verbal să se pregătească pentru ca luni să poată demara manevrele de închidere.

De la reprezentanţii FSS Metarom am aflat însă că, în mod sigur, nu 1 iuie este data de la care va începe oprirea anumitor obiective de la Uzina Cocso-Chimică. "Sunt sută la sută convins că nu vor începe aceste manevre de luni. Nu ştiu de unde au apărut informaţiile potrivit cărora aceasta era data la care începea închiderea UCC, însă ce vă pot spune cu siguranţă este că nu vor face acest lucru de la 1 iunie", a declarat Adrian Adăscăliţei (foto), liderul FSS Metarom Galaţi.

Acelaşi lucru a fost confirmat şi de către preşedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber. "Se pare că au amânat această decizie. Noi le-am cerut să respecte toţi termenii legali în astfel de situaţii: să transmită ordine scrise către fiecare angajat care va participa la aceste manevre, să aştepte până când se vor finaliza procedurile prevăzute în lege în legătură cu notificarea care trebuie înaintată Registrului Comerţului etc", ne-a declarat, la rândul său, liderul Solidarităţii.

Dincolo de declaraţiile sindicaliştilor mai trebuie precizat şi că administraţia Combinatului nu a comunicat până acum o dată exactă pentru acest lucru, însă un lucru este cert: potrivit directorului general al combinatului, Augustine Kochuparampil, demararea efectivă a operaţiunilor de oprire se va face "în cursul lunii iunie".

Citit 1421 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.