Guvernul renunţă la 179 de taxe

Guvernul renunţă la 179 de taxe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflată vineri în vizită la Galaţi, Graţiela Iordache, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul PD-L, că începând cu 15 iunie vor fi eliminate şi reduse 179 de taxe. Aceasta a recunoscut însă că nivelul fiscalităţii în România rămâne unul ridicat, iar din acest motiv se va iniţia o nouă etapă de reducere a unor taxe similare.

"Până pe 15 iunie vor fi eliminate şi reduse 179 de taxe. Inventarul lor a fost deja făcut şi s-a încheiat în 15 mai. Este vorba despre taxe aflate în zona parafiscalităţii, dar trebuie spus că mai rămân în continuare 310 astfel de taxe, deci este încă un nivel foarte ridicat din punctul de vedere al Ministerului de Finanţe. Vom iniţia totuşi şi o a doua etapă de reduceri a impozitelor. Deocamdată, de la 15 iunie, agenţii economici români şi contribiuabilii vor avea de plătit mai puţine taxe", a declarat secretarul de stat.

Aceasta a completat spunând că majoritatea taxelor la care se renunţă sunt cele impuse prin agenţiile din zona Ministerului Mediului, a Ministerului Administraţiei şi Internelor, a Ministerului Economiei, dar nu a făcut precizări exacte.

Citit 928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.