Câţi bani ar da operatorii portuari pe o platformă trimodală
Foto: Foto Bogdan Codrescu (Arhiva "Viaţa liberă")

Câţi bani ar da operatorii portuari pe o platformă trimodală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Operatorii portuari privaţi din oraşul nostru ar contribui cu zeci de milioane de euro la dezvoltarea portului Galaţi, dacă Uniunea Europeană va finanţa un proiect depus pe 25 februarie şi care prevede construirea unei platforme multi-modale la Galaţi. Miercuri, într-o întâlnire de lucru, directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM), Luigi Marius Ciubrei, a vorbit despre investiţiile necesare în platforma multimodală şi modernizarea parţială a unei porţiuni de port, care va permite conectarea modurilor de transport rutier şi feroviar cu căile navigabile.

Dacă Uniunea Europeană va acorda finanţare, se vor ocupa de implementare APDM şi MetalTrade International. APDM ar urma să aibă o contribuţie de 39 la sută în proiect, incluzând în procent finanţarea europeană şi cofinanţarea. Cei doi operatori privaţi ar urma să asigure 61 la sută din suma necesară, din finanţare europeană şi circa 39 de milioane de euro, contribuţie proprie. Investiţia le-ar permite operatorilor portuari să realizeze, în condiţii optime, preluarea şi livrarea mărfurilor ambalate în containere. Acest mod de ambalare şi transport pare să fie viitorul în domeniu. La Galaţi se operează şi acum cu containere, dar la scară redusă.

În condiţiile în care Uniune Europeană va accepta să finanţeze proiectul, APDM îşi doreşte ca până la finele anului să se finalizeze perioada de evaluare şi să se demareze, chiar, fazele premergătoare implementării propriu-zise.


 

Citit 2241 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 10:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.