Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
7 comentarii

* Proiecţiile politico-economice au la bază documente existente care atestă, inclusiv la Bruxelles, potenţialul de performanţă al conurbaţiei ce trebuie să devină realitate, depăşindu-se orgolii şi idei învechite


Având ca temă “Identificarea oportunităţilor de afaceri şi investiţii în judeţul Brăila”, a avut loc, joi – 4 martie 2014 - o dezbatere publică organizată sub genericul “Parteneri pentru dezvoltare” de Consiliul Judeţean (CJ) Brăila şi Uniunea Industriaşilor din România (UGIR).

Moderatorul întâlnirii a fost Ştefan Rădeanu – secretar general UGIR, iar gazde locale prof. dr. Viorel Mortu – preşedinte interimar CJ Brăila, omul de afaceri Iulian Zamfir – preşedinte UGIR Brăila. Au fost invitaţi şi reprezentanţii la vârf ai administraţiei gălăţene, prefectul Dorin Otrocol, medicul Nicolae Bacalbaşa – preşedintele Consiliului Judeţului şi deputatul social-democrat Florin Pâslaru au participat efectiv la dezbaterea care a reunit nu doar autorităţi locale, ci şi numeroşi oameni de afaceri români şi străini – turci, egipteni, italieni, austrieci – interesaţi în dezvoltarea bunelor relaţii cu parteneri din regiunea Brăila – Galaţi.

De altfel, aşa cum au subliniat mai mulţi vorbitori, între aceştia şi preşedintele CJ Galaţi, cea mai bună variantă şi benefică din punctul de vedere al atracţiei unor investiţii substanţiale este gândirea în formula regională a municipiilor şi judeţelor Brăila şi Galaţi, trecându-se peste orgolii şi idei preconcepute.

"Viitorul acestei zone nu poate exista decât sub forma conurbaţiei Galaţi - Brăila. Sărăcirea populaţiei şi presiunea celor flămânzi ne obligă, fie că vrem, fie că nu vrem, să realizăm acest lucru”, a afirmat Bacalbaşa.

Tot despre zona metropolitana Brăila – Galaţi, o idee amplu dezbătută – dar şi criticată ades – de regretatul critic literar şi om politic Laurenţiu Ulici, a vorbit şi deputatul Dorin Silviu Petrea care a amintit că există, la Bruxelles – sediul central al Comisiei Europene, documente ce confirmă formularea oficială pentru ceea ce poate fi, cu siguranţă, cea mai mare zonă urbană din România, cu un uriaş potenţial de dezvoltare, dar şi şanse reale de atragere a fondurilor europene.

Profitând de prezenţa oamenilor politici, oamenii de afaceri au subliniat lipsa unor politici coerente care să ofere stabilitate, predictibilitate şi arii concurenţiale în domeniile economiei, greşelile din politica fiscală, unde schimbările sunt prea rapide şi, în consecinţă, dăunătoare dezvoltării întreprinzătorilor indiferent de categoria lor: mici, mijlocii, mari. În consecinţă, au cerut o implicare constructivă a politicului şi administraţiei, dar şi o conclucrare care să aducă beneficii atât mediului de afaceri cât şi, implicit, populaţiei.


CITEŞTE ŞI: Câţi bani ar da operatorii portuari pe o platformă trimodală

Citit 4910 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 22:23

7 comentarii

 • postat de moses Luni, 09 Martie 2015 09:28 109.166.208.*** Link la comentariu
  1
  1

  Oricare citizen poate face parte din ce zona metropolitana vrea mushchii lui, daca intra pe feisbuc sau pe uatsap.
  Probabil ca alesii locali, au aflat de asta si s-au intalnit sa-si arate unii altora aceasta descoperire-minune a cercetatorilor americani.
  Foarte util in perioada alegerilor.

  Raportează
 • postat de Zonă metropolitană? Poate a sărăciei, bolilor, cimitirelor în expansiune !!! Duminică, 08 Martie 2015 14:48 178.138.63.*** Link la comentariu
  4
  10

  Ca să ai o zonă metropolitană, mai întâi trebuie să ai o metropolă. Cum la noi, fie Galați, fie Brăila nu suntem metropolă măcar la numărul de populație minimă de un milion de locuitori, putem fi zonă metropolitană prin cimitire unite, având în vedere mortalitatea ridicată, inclusiv la noi născuți, șomaj în floare, insolvență și falimente în creștere, datornici la bănci prin credite neperformante, jumătate din populația celor două orașe, TBC, hepatite din tot alfabetul și tot așa...suntem o zonă metropolitană a sărăciei în floare !!!

  Raportează
 • postat de Valentin_Braila Duminică, 08 Martie 2015 13:26 188.24.250.*** Link la comentariu
  4
  7

  Nu cred ca se vor unii aceste doua orase... Sunt orgolii prea mari la toate nivelurile...

  Raportează
 • postat de Minte metropolitană cu zonă gaură neagră !! Sâmbătă, 07 Martie 2015 19:19 178.138.63.*** Link la comentariu
  4
  6

  Zonă metropolitană=centru mare urban, format dintr-o METROPOLĂ mare și o zonă adiacentă de influență.
  Metropolă=centru urban de mari dimensiuni, cel puțin cu un milion de locuitori??, foarte bine dezvoltat economic??, cultural??, politic??, fiind centrul unei țări?? sau regiuni?? având un rol important în relațiile regionale?? și internaționale??
  Concluzie? Ne adunăm și frecăm menta, ca să nu mai punem în discuție că politicul nu are de a face cu afacerile private, afaceri ce dacă sunt de succes ar trebui să mai iasă pe afară, peste hotare să mai ''fericească'' și alte națiuni, că pe noi ne-au sărăcit de-am ajuns săracii Europei în secolul XXI !! Cum au acționat la noi timp de 25 de ani, sigur înfundă pușcăriile prin acele țări, de atâtea ''afaceri de succes'' necurate ce aduc a crimă organizată financiară.

  Raportează
 • postat de florin Sâmbătă, 07 Martie 2015 10:48 82.137.12.*** Link la comentariu
  5
  26

  'Zona metropolitană Brăila – Galaţi, potenţial real de dezvoltare. Dezbatere publică despre afaceri şi investiţii '
  Nu va este scirba sa mai compuneti acest tip de articole cu astfel de titluri?Ce dracul mai poti astepta de la o intilnire in care reprezentantii Galatiului sunt Otrocol,Pislaru si Bacalbasa!!!!O triada a incompetentei ,lacomiei de fapt o triada care a contribuit masiv la tot ce s-a intimplat rau in judet si oras!

  Raportează
 • postat de TANAR GALATEAN Sâmbătă, 07 Martie 2015 08:31 5.13.134.*** Link la comentariu
  3
  19

  VIN ALEGERILE FRATIILOR  SE APROPIE ALEGERILE FRATILOR!! IARAI INCEP MANIPULARIILE SI PROMISIUNILE ELECTORALE! VOM INCRUCISA BRAILENII CU GALATENII SI VA ESI O ZONA METROPOLITANA DE VIS!! DE 25 DE ANI TOT AUZIM BASMUL ASTA! CINE VA MAI CREDE? POATE DACA VA DATI TOTI LA O PARTE SA VINA ALTII MAI PUTIN FLAMANZI SA FACA CEVA ! ACEASTA ZONA ESTE RATATA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE! TREBUIE SA PLECAM SPRE VESTUL TARII UNDE FUNCTIONEAZA CEVA OCCIDENTAL DACA VREM SA MAI STAM IN ROMANIA!!

  Raportează
 • postat de economia lui iliescu si a lui papura voda Sâmbătă, 07 Martie 2015 07:39 5.13.210.*** Link la comentariu
  0
  8

  iar visati? afacerile voastre sunt constructia de vile si scumpirea terenurilor, in romania desi se traieste foarte prost se construiesc vile in loc sa se construiasca fabricute, asadar cine se pricepe mai bine si mai bine la stricat economia; interlopii cu vile ce nu au muncit pentru bani

  ce poti face daca ai inchis 200-300 de mii de euro intr-o vila o faci bordel? hotel?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.