ITM - pus la zid de fermierii gălăţeni

ITM - pus la zid de fermierii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* “Este o prostie să ne oblige să facem contract de muncă zilierilor”, spun ei *

Fermierii gălăţeni sunt foarte nemulţumiţi de faptul că Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) îi ţine tot într-un control pe tema muncitorilor zilieri. Practic, ei sunt obligaţi, sub presiunea unor amenzi uriaşe, să facă acte de angajare oricărei persoane care vine la muncă fie şi numai o singură zi.

Iată ce declară despre chestiune Marius Cristian Guiţă, preşedintele grupului de producători Agroleg Grup Galaţi: “Prin natura activităţii, folosim foarte mulţi oameni pentru lucrări cu caracter sezonier. ITM-ul ne obligă să le încheiem contract de muncă chiar şi celor care vin o singură zi la muncă, ceea ce este un adevărat chin. În fiecare zi trebuie să avem un om care să se ocupe doar de hârtii. Este o mare pierdere de timp şi de bani”.

Partea interesantă este mulţi dintre zilieri nici nu vor să audă de contract de muncă. Explicaţia este aceea că ei sunt beneficiari ai venitului mimim garantat, pe care l-ar pierde dacă ar munci cu acte. În aceste condiţii, fermierii găsesc din ce în ce mai greu mână de lucru.

După cum observaţi, această idioţenie numită venim minim garantat are efecte catastrofale asupra întregii economii: fie se produce evaziune fiscală, fie angajatorii nu au cu cine lucra. Însă despre acest subiect vom reveni în ediţiile viitoare cu o analiză amplă.

Explicaţie foto: Din cauza legislaţiei complicate şi a venitului minim garantat, zilierii sunt tot mai greu de găsit

Citit 1027 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.