Bani suplimentari pentru irigaţii

Bani suplimentari pentru irigaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatul a fost de acord, marţi, cu legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind unele măsuri de creştere a suprafeţei contractate pentru irigaţii.

„Este o Ordonanţă de Urgenţă necesară şi utilă şi de aceea, şi noi, în Comisia de Agricultură am dat un vot unanim pentru un raport favorabil adoptării acestui act. Din totalul de 408 organizaţii de utilizatori de apă, 306 au încheiat, până la 30 noiembrie 2008, contracte de irigaţii pentru o suprafaţă de 494.200 hectare”.

„Mai mult, ca efect al crizei economico-financiare care se manifestă şi în ţara noastră, se constată că mulţi beneficiari ai serviciilor de irigaţii nu pot suporta costurile nesubvenţionate ale acestor servicii şi astfel renunţă la a mai iriga culturile, iar anul în curs se anunţă a fi unul secetos. Prin prelungirea termenului iniţial de încheiere a contractelor pentru irigaţii, suprafaţa de teren ce va fi irigată în 2009 a crescut cu aproximativ 200.000 de hectare”, a precizat senatorul gălăţean Gheorghe Saghian (foto).

Sprijinul financiar prevăzut de acest act se suportă de la bugetul statului,  iar cheltuielile estimate sunt de 1,2 milioane de lei pentru anul 2009 şi de 6 milioane de lei pentru următorii cinci ani.

pnl3
Citit 790 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.