Cum scăpăm de cozile de la Fisc

Cum scăpăm de cozile de la Fisc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fiscul vă oferă posibiliatea, accesând Spaţiul Privat Virtual, să obţineţi şi să depuneţi, fără să mai staţi la cozi, o serie de documente soilicitate sau înregistrare la depunere în mod curent. Totul se face prin secţiunea Spaţiul Privat Virtual de pe site-ul Agenţia Naţională de Adminiostrare Fiscală (ANAF). Cel mai scolicitat document care care se va putea obţine pe această cale este adeverinţa de venit.

Iată care sunt celelalte: decizie de impunere anuală aferente veniturilor realizate începând cu anul 2013, decizie de impunere privind plăţile anticipate, cu titlu de impozit pe profit/contribuţii de asigurări sociale de sănătate şi din cele privind obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale, pentru veniturile realizate începând cu 2015.

De asemenea, puteţi solicita: decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, pentru veniturile realizate începând cu anul 2015 şi decizie referitoare la obligaţiile de plată a accesoriilor, din 1 iulie. Nu în ultimul rând, mai puteţi cere: situaţia obligaţiilor fiscale de plată la o anumită dată, nota obligaţiilor de plată, situaţia contribuţiilor de asigurări sociale declarate de către angajatori, adeverinţă de venit, istoricul acţiunilor şi Registrul documentelor electronice comunicate prin Spaţiul privat virtual. De la 1 iulie, veţi putea obţine şi certificatul de atestare fiscală. Important este nu doar că puteţi solicita documente, ci şi că puteţi depune declaraţii, online, prin Spaţiul Privat Virtual de pe site-ul Fiscului.

Iată şi ce puteţi depune: cerere privind situaţia obligaţiilor fiscale de plata la o anumită dată, cerere privind Nota obligaţiilor de plată, cerere privind situaţia contribuţiilor de asigurări sociale declarate de către angajatori, cerere privind istoricul acţiunilor şi registrul documentelor electronice comunicate prin spaţiul privat virtual, cerere de eliberare a adeverinţei de venit, declaraţie de venit pentru veniturile realizate începând cu anul 2014 şi declaraţie privind venitul estimat/norma de venit pentru veniturile realizate începând cu anul 2015.

Ca să aflaţi mai multe, citiţi legile. Existenţa şi funcţionarea Spaţiului Privat Virtual este reglemantată prin OUG 40/2014 şi prin Ordinul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 1154 din 2015.

Citit 1562 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.