ADEVERINŢA DE VENIT se poate obţine ONLINE. AFLĂ CUM

ADEVERINŢA DE VENIT se poate obţine ONLINE. AFLĂ CUM
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) le oferă, de aproape o lună, posibilitatea contribuabililor de a-şi obţine online adeverinţa de venit, în urma unui ordin al Ministerului Finanţelor Publice, publicat pe data de 9 iunie. Acest document, care atestă veniturile pe care o persoană le-a obţinut în cursul anului fiscal precedent, este unul dintre cele mai solicitate la ghişeele ANAF din întreaga ţară. Cel mai adesea, oamenii au nevoie de acest document pentru a obţine un credit.

Spaţiul Privat Virtual şi cum se accesează

Odată ce accesaţi siteul ANAF.ro, în dreapta sus găsiţi mediul Spaţiu Privat Virtual, cu litere mari, de tipar, roşii. Accesând acest meniu, vi se deschide opţiunea „Întregistrare persoane fizice”.

Vă înscrieţi aici, completând datele care vi se solicită şi primiţi un username şi o parolă. Adresa de email pe care oi introduceţi nu trrebuie să fie de tipul @yahoo, din cauză că acest domeniu nu acceptă emailul de confirmare. Folosiţi, deci, alt tip de adresă. Potrivit ordinului MFP nr. 1154/2014, persoana fizică înscrisă, în urma confirmării veridicităţii datelor înscrise, va primi acces la Spaţiul Privat Virtual în două zile de la înscriere. Vă puteţi logat în Spaţiul Privat Virtual pe baza numelui de utilizator şi parolei primite. Dacă alegeţi această cale, va trebui să introduceţi şi un cod de siguranţă pe care aplicaţia vi-l va afişa. Scopul etapei este ca aplicaţia să poată confirma faptul că sunteţi un utilizator real, nu un program de calculator al cărui scop este să obţină date, în mod necuvenit. Dacă folosiţi deja certificate digitale şi semnătură electronică, nu trebuie să mai parcurgă toţi aceşti paşi de mai sus.

După ce v-aţi autentificat în Spaţiul Privat Virtual, aveţi mai multe opţiuni. Vă puteţi vizualiza şi edita Profilul de utilizator. Aici vă puteţi schimba user-ul sau parola, vă puteţi vedea activitatea recentă din cont şi puteţi de asemenea opera alte modificări ale profilului. Aveţi un mediu numit Cereri, de unde solicitaţi anumite documente – cum ar fi adeverinţa de venit - şi Mesaje, unde vedeţi ce aţi solicitat în prealabil şi ce v-a răspuns Fiscul.

Sursa foto: stiri.acasa.ro

Citit 24779 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.