Feribotul „MV Legionnaire”, construit la Galaţi, va lua drumul insulelor canadiene

Feribotul „MV Legionnaire”, construit la Galaţi, va lua drumul insulelor canadiene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O navă destinată transportului de pasageri şi vehiculelor a fost lansată, miercuri, 15 iulie, la Şantierul Naval Damen Galaţi. Nava "MV Legionnaire" face parte dintr-un grup de două nave, de tip RoPax Ferry, complet echipate, care au fost comandate grupului Damen de către reprezentanţii guvernului provinciei Newfoundland şi Labrador, din Canada. Nava-soră, „MV Veteran” a fost lansată la sfârşitul lunii martie, reprezentanţii autorităţilor canadiene fiind încântaţi şi impresionaţi de calitatea navelor construite la Galaţi.

Interesul pentru cele două feriboturi este foarte mare pentru că ele vor fi principalele legături ale unor comunităţi din insulele de pe coasta de est a Canadei, regiune cu gheţuri şi vânt puternic o bună parte a anului. În timp ce nava „MV Veteran” va asigura transportul de persoane şi vehicule între insula Fogo şi insula Change, nava lansată miercuri, „MV Legionnaire” va face legătura între Insula Bell şi Portugal Cove. Numele celor două nave este menit să omagieze soldaţii canadieni care au luptat în Primul Război Mondial. De asemenea, compartimentele navei vor purta numele onor personalităţi din insulele canadiene.

După cum arăta directorul de Afaceri Corporatiste al Damen Galaţi, Florin Spătaru, acest tip de navă este o premieră pentru şantierul gălăţean. Clienţii canadieni şi-au dorit nişte nave puternice şi fiabile, iar cu această comandă SN Damen Galaţi „a spart gheaţa” pe o piaţă cu un potenţial însemnat.

"MV Legionnaire" a fost construită în colaborare cu SN Damen Bergum - Olanda, are o lungime de 80,9 metri, o lăţime de 17,2 metri şi un pescaj de 4,3 metri. Capabil să înfrunte chiar şi gheţurile nordice, feribotul va fi deservit de un echipaj format din 15 persoane şi va avea capacitatea de a transporta 200 de pasageri şi 64 de vehicule.

Potrivit presei canadiene, care citează surse guvernamentale, contractul pentru cele două feriboturi are o valoare totală de 100 milioane de dolari. Grupul Damen s-a dovedit cel mai competitiv ca ofertă, într-o cursă în care au participat nu mai puţin de 15 mari companii de profil.

 

Citit 3847 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 14:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.