Punctele forte ale strategiei de dezvoltare a Portului Galaţi/ Plan de Acţiune de 300 milioane de euro

Punctele forte ale strategiei de dezvoltare a Portului Galaţi/ Plan de Acţiune de 300 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Reabilitarea Danei 32 din Port Docuri, studiul de fezabilitate pentru reducerea fenomenului de colmatare şi realizarea unei platforme multimodale sunt proiectele care au obţinut scorul cel mai mare în analiza multi-criteriale de prioritizare ce va sta la baza viitorului Plan de Acţiune din cadrul „Strategiei de Dezvoltare a Portului Galaţi”, rezultă din informaţiile furnizate de Administraţia Portului Dunării Maritime (APDM) Galaţi. Analiza a avut la bază o serie de criterii, precum obiectivele urmărite, rentabilitatea economică, necesarul şi modalităţile de finanţare, dar şi maturitatea elaborării proiectelor. Acesta este şi motivul pentru care terminalul multimodal, ce necesită o finanţare totală de 120 milioane de euro, şi care va fi un element – cheie în relansarea activităţii portuare gălăţene s-a plasat, ca punctaj, pe locul trei în Planul de Acţiune. Proiectul modernizării Danei 32 are o valoare de 4 milioane de euro, iar proiectul privind realizarea unui studiul vizând modalităţile de reducere a fenomenului de colmatare în porturi are o valoare de 2 milioane de lei.

Planul de acţiune privind Portul Galaţi conţine, însă, mai multe proiecte, cu derulare în perioada 2015 – 2035, valoarea totală a acestora fiind de peste 300 milioane de euro.

„Sunt proiecte care, în esenţă, vizează dezvoltarea întregii comunităţi portuare gălăţene, iar la ele participă atât APDM Galaţi, cât şi reprezentanţii mediului de afaceri, ai administraţiei publice, ai instituţiilor care, sub o formă sau alta sunt interesate de porturi şi rolul acestora în pentru comunitatea locală. Dar s-ar putea merge chiar mai departe, pentru că sunt şi proiecte de interes regional, care privesc în aceeaşi măsură Galaţiul, Brăila sau Tulcea”, a precizat directorul APDM Galaţi, Luigi Ciubrei, în cadrul conferinţei de presă dedicate prezentării Planului de Acţiune.

Pe lângă cele de care am amintit deja, Planul de Acţiune definit în cadrul „Strategiei de Dezvoltare a portului Galaţi” mai include proiecte ce vizează îmbunătăţirea accesului şi retehnologizarea unor dane din porturile gălăţene, realizarea unui terminal de Gaze Naturale Lichefiate şi a unui terminal Ro-Ro, dar şi proiecte ce au drept obiectiv punerea în valoare a patrimoniului cultural şi istoric al portului Galaţi.

Citit 3462 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2015 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.