Trei zile de grevă japoneză la CFR. Muncitorii vor salarii mai mari

Trei zile de grevă japoneză la CFR. Muncitorii vor salarii mai mari
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ceferiştii au intrat în grevă japoneză, timp de trei zile. Dacă nici la negocierile de miercuri sindicaliştii nu vor ajunge la o înţelegere cu ministrul transporturilor, cei peste 40 de mii de angajaţi din CFR ameninţă că intră în grevă generală de la 1 octombrie.
Patru ore au discutat reprezentanţii sindicatelor feroviare cu oficialii din Ministerul Transporturilor pe marginea listei de revendicări. Fără succes.
Angajaţii din cele trei companii feroviare, CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă vor salarii mărite cu cel puţin 10%, dar şi tichete de masă, de la 1 octombrie. Iar de anul viitor, vor să primească şi tichete de vacanţă. De aceste beneficii s-ar bucura, în special, cei 20 de mii de angajaţii din transporturile pe calea ferată care sunt plătiţi cu salariul minim. Mulţi dintre ei n-au mai aşteptat să vadă rezultatul negocierilor şi şi-au dat deja demisia.
Companiile feroviare se confruntă cu o lipsă acută de personal, astfel că angajaţii rămaşi lucrează ore suplimentare.
În încercarea de a evita declanşarea grevei generale de la 1 octombrie, miercuri urmează o nouă rundă de negocieri la Ministerul Transporturilor. Anul trecut, trenurile din România au transportat peste 56 de milioane de pasageri. 

Citit 1341 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.