TAXE ABERANTE/ Centralele termice ne storc de bani

TAXE ABERANTE/ Centralele termice ne storc de bani
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

La adăpostul directivei europene Energy-related Products Directive (Produse conexe energetic), România se pregăteşte să legifereze o aberaţie tehnică: hornurile mai înalte decât blocul pentru centralele termice de apartament. Bineînţeles, schimbarea vine cu taxa aferentă: 30 de lei pe gigacalorie.

Gălăţenii care au deja centrale termice clasice, fără condensare, sunt contrariaţi de această nouă măsură, afirmând că ideea nu este doar aberantă, ci şi destul de greu de realizat, dat fiind că o persoană care locuieşte la parter are nevoie de un coş de evacuare înalt de cel puţin patru etaje, dacă nu de zece, în funcţie de înălţimea blocului.

Conform directivei europene mai sus numite, din 26 septembrie, în Uniunea Europeană se vând doar centrale termice pe gaz în condensare, mai scumpe cu cel puţin 1.500 de lei faţă de cele convenţionale. Cu toate astea, legislaţia europeană nu îi poate obliga pe cei care deţin o centrală clasică să o schimbe cu una nouă, motiv pentru care va fi introdusă această nouă taxă, de 30 de lei pe gigacalorie.

Citit 14122 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.