Când trebuie schimbată casa de marcat

Când trebuie schimbată casa de marcat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Începând din 2016, agenţii economici care încă au case de marcat dotate cu role jurnal pe suport de hârtie vor trebui să le înlocuiască treptat cu aparate de marcat dotate cu jurnal electronic. O cere o lege pe care au votat-o, recent, parlamentarii.

Primii cărora li se cere să-şi schimbe modelele vechi de case de marcat sunt marii contribuabili, cărora li s-a acordat timp până la 1 octombrie 2016 să se conformeze. Contribuabilii mijlocii pot realiza schimbul până la 1 ianuarie 2017, iar micii contribuabili au vreme până la 1 mai 2017 să-şi schimbe casele de marcat neconforme cu noua lege.

Agenţii economici trebuie să mai ştie că, de la 1 iulie 2016, comercializarea caselor de marcat electronice fiscale cu rolă jurnal va fi interzisă. Noile case de marcat vor trebui conectate la un sistem de supraveghere, pentru transmiterea datelor către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Pentru a putea realiza monitorizarea, Fiscul va întocmi un registru electronic naţional de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, cu filiale judeţene. Cine nu-şi conectează casa de marcat la sistemul de supraveghere, riscă o amendă de 9.000 lei.        

Citit 5518 ori Ultima modificare Duminică, 18 Octombrie 2015 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.