Oamenii de la 416 preferă să stea degeaba

Oamenii de la 416 preferă să stea degeaba
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Din cei 5.200 de locuitori ai comunei gălăţene Fârțănești, 210 au dosare pentru a fi încadraţi la Legea 416, care le permite să primească venitul minim garantat. Conform legii, însă, aceştia ar trebui să muncească pentru binele comunităţii, fie la decolmatări de şanţuri, la turnarea pavajelor ori la alte lucrări pe care primăria le are. Din nefericire, cheful de muncă nu este şi el garantat de această lege, iar noul proiect al Ministerului Muncii, "venitul minim de inserţie", nu va face decât să sporească lenea, conform primarului Adrian Filote.

"Ştiţi cum e, oamenii aceştia vin la muncă, dar nu o fac cu drag. Vin dimineaţă, dar la prânz deja emit pretenţii, vor odihnă, vor mâncare, vor ţigări. Munca, pe altădată. Şi, momentan, nu au un venit mare. Dar dacă va fi aprobat acel proiect de lege, cu venitul minim de inserţie, numărul leneşilor va creşte considerabil. În străinătate, spre exemplu, ai parte de acest venit, dar numai dacă dovedeşti că îţi cauţi de muncă, că vrei să te recalifici. Sunt nişte etape care trebuie parcurse. La noi, doar se stă! Se mai duc ei cu ziua, mai lucrează pe la stâne, pe la unul prin curte, dar nimic de durată", ne-a mai spus primarul Adrian Filote.

Amintim că venitul minim de inserţie este un proiect în urma căruia ar urma să fie cumulate venitul minim garantat, ajutorul pentru încălzire pe timp de iarnă şi alocaţia pentru întreţinerea familiei.

Citit 2976 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 02:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.