INVESTIŢIE PRIVATĂ în Micro 13B. Primarul le-a cerut aleşilor să fie de acord. Cine este investitorul

INVESTIŢIE PRIVATĂ în Micro 13B. Primarul le-a cerut aleşilor să fie de acord. Cine este investitorul
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

La insistenţa primarului Marius Stan, aleşii locali au acceptat să intre pe ordinea de zi şi să fie votat un proiect de hotărâre privind dezmembrarea unui teren în suprafaţă de 26.395 de metri pătraţi, situat în Micro 13B, în două loturi, unul de 21.395 de metri pătraţi şi altul de 5.000 metri pătraţi. Pe cel de-al doilea lot, ar putea fi construită o sală de sport destinată celor fără bani.

"Poate că, în redactarea materialului, s-a vorbit de dezmembrare şi vânzare. Vânzarea, dacă urmează dezmembrării, evident că va fi obiectul unui alt proiect de hotărâre. Aici este vorba doar de dezmembrare. Pentru că acolo ar urma, pe bani privați, să fie făcută o sală de sport pentru persoane cu dizabilităţi. Dar primul pas, pentru ca cineva să investească într-un proiect, este dezmembrarea terenului şi, după aceea, procedurile de rigoare, scoatere la vânzare prin licitaţie, prin concesiune. Tot la dvs. va veni proiectul respectiv. De aceea v-aş ruga să introduceţi pe ordinea de zi, pentru că pierdem timp foarte mult şi e păcat”, le-a spus Stan aleşilor.

Cine este investitorul

Potrivit documentaţiei votate de aleşi, cererea este depusă de Ştefan Lazăr, care solicită „darea în administrare sau în folosinţă a terenului în suprafaţă de 4.500 - 5000 de metri pătraţi situat în strada Milcov, calea Smârdan, zona Lidl, pentru construirea unei săli de sport destinată copiilor, pentru a-i ţine departe de droguri şi violenţă. Vă solicit acest teren deoarece am practicat sport de performanţă - haltere, timp de 12 ani - momentan sunt instructor sportiv şi ştiu ce eforturi se fac în ziua de azi pentru practicarea unui sport de performanţă. Menţionez că în cadrul complexului sportiv vor exista secţii de box, K1, fitness, haltere, culturism începători şi profesionişti, precum şi o sală de mese. În demersul meu voi fi susţinut de fostele glorii ale sportului gălăţean, începând cu Georgică Donici. La momentul actual, pe acest teren se află grădini familiale, păşune şi pârloagă”, scrie gălăţeanul în cerere.

Potrivit deciziei aleşilor, pe terenul solicitat se are în vedere construirea unei săli de sport multifuncţionale destinate copiilor cu probleme financiare, persoanelor cu dizabilităţi precum şi persoanelor vârstnice pentru recuperare şi tratament, inclusiv amenajarea de parcări şi spaţii verzi.

Citit 8875 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.