Cine n-a luat avansul pe suprafaţă, mai aşteaptă şi până în februarie

Cine n-a luat avansul pe suprafaţă, mai aşteaptă şi până în februarie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că s-au făcut viramentele aferente efectuării plăţilor pe suprafaţă către 602.000 fermieri. Ce se întâmplă cu toţi ceilalţi, care încă nu şi-au primit nici banii, şi nici vreun termen precis până la care să li se facă plata nu există? “Ceilalţi producători, până la 943.000, vor intra pe plăţile normale în funcţie de cât de repede se termină controlul pe teren şi se finalizează modulul de plată. Bani sunt, asta nu este o problemă. Problema este cât pot să plătesc luna aceasta. Probabil că masiv va începe plata sincer undeva în februarie. Pentru că la control sunt 200.000 şi ceva de mii de fermieri, care nu au intrat în calcul la avans deloc”, a precizat Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Potrivit ministrului, cel mai probabil plăţile masive de subvenţie pe suprafaţă se vor face în luna februarie a anului viitor.

"Ori eu am zone unde nu termin, că a venit iarna. Şi atunci, încerc să găsesc o soluţie să fac plata pe regiuni în care nu am avut control sau s-a terminat controlul. Nu pot să mint producătorii şi să zic că o să fac plăţi masive în decembrie, când în anii trecuţi începeam plăţile în ianuarie şi terminam în martie. Şi atunci PAC era mult mai simplu, era o singură plată, acum sunt cinci componente. Tot procesul e întârziat”, a mai spus Achim Irimescu.

 

Citit 1518 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 17:27

2 comentarii

 • postat de unu
  Marți, 08 Decembrie 2015 03:34
  83.70.238.***
  Dl Kolbay, pe cand un articol despre 'afacerile' in agricultura, din judet, ale lui Mihai Rotaru (actionar RURAL CAPITAL SRL, AGRI TERENURI BRĂILA SRL, DELTA BERCENI SRL, DELTA GAIA AGRICULTURE SRL) care a devenit recent foarte familiar cu DNA?
  0
  5
  Raportează
 • postat de Beresteni Beresteni
  Luni, 07 Decembrie 2015 10:28
  109.166.135.***
  Ar trebui ca guvernul sa nu mai dea bani firmelor din agricultura pentru ca ei patroni dau putina recolta pe hectar taranilor. Ei patroni se imbogatesc iar tarani batrani saracesc.
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.