Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

Importurile de lapte au crescut cu 108 la sută, în octombrie 2015, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Per total, în primele zece luni ale anului, cantitatea de lapte brut important a ajuns la 76.962 tone, cu mai bine de 20 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Unităţile de procesare şi cele de prelucrare a laptelui au colectat, de la începutul anului şi până la finele lui octombrie, 780.338 tone de lapte.

Principala cauză a creşterii importurilor de lapte este că la 1 aprilie a acestui an s-a eliminat cota de lapte. Este vorba despre setul de reguli care, în ultimii 30 de ani, limitase producţia de lapte la nivel european, pentru a preveni supraalimentarea pieţei şi scăderea preţului.

În aceste condiţii, marii producători europeni sunt liberi să producă atât cât vor şi să facă dumping cu produsele lor pe piaţa românească. Iar singura soluţie pe care o au producătorii locali este să se asocieze, să prelucreze cantităţi mari de lapte şi să poată ocupa o poziţie bună pe piaţă.

Citit 1121 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 19:38

2 comentarii

 • postat de Marin Vineri, 11 Decembrie 2015 06:41 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  2

  De cand a fost cumparat de olandezii de la Friesland, Napolact importa TOT laptele de la unguri, fermierii din zona aia arunca laptele sau il dau la animale, tineti cont de asta cand mai cumparati lapte, toti banii vostri merg in economia ungariei si a olandei :)

  Raportează
 • postat de unu Joi, 10 Decembrie 2015 22:34 83.70.249.*** Link la comentariu
  0
  4

  Pozitionarea producatorilor romani pe piata locala e numai un factor, puterea ramane in mana..consumatorului! Cititi eticheta cu atentie si cumparati numai produse LOCALE (produse romanesti, daca nu chiar produse in judetul Gl!)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.