România, pe ultimul loc în UE, la cumpărături online

România, pe ultimul loc în UE, la cumpărături online
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

România se situează anul acesta pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte cumpărăturile online, în condiţiile în care proporţia cetăţenilor UE cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani care au comandat online bunuri sau servicii a crescut constant, de la 30 la sută în 2007 la 53 la sută în 2015, potrivit datele Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Cel mai ridicat procent de cumpărători online s-a înregistrat în Marea Britanie (81 la sută din totalul populaţiei între 16 şi 74 de ani), Danemarca (79 la sută), Luxemburg (78 la sută), Germania (73 la sută), Olanda, Finlanda şi Suedia (toate cu 71 la sută) iar cel mai scăzut nivel a fost în România (11 la sută), Bulgaria (18 la sută), Cipru (23 la sută) şi Italia (26 la sută).

În 2015, cele mai multe cumpărături online au fost în domeniul vestimentar şi al articolelor sportive (60 la sută), urmat de rezervarea vacanţelor şi a călătoriilor (52 la sută), bunuri necesare în gospodării şi jucării (41 la sută), bilete pentru evenimente (37 la sută), achiziţionarea de cărţi, ziare şi reviste (33 la sută).

Citit 2310 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2015 19:22

2 comentarii

 • postat de Cip
  Sâmbătă, 19 Decembrie 2015 02:55
  95.76.132.***
  Jurnalism de doi bani ce faceți voi, copiați articole și atât. Cine cumpăra online o face pentru preț sa fie cat mai ieftin, și cum la noi tva-ul e 24% cel mai mare din Europa + alte zeci de taxe firmele online din România nu pot concura cu firmele din Europa care surpriza vând în România fără sa lase un leu la bugetul nostru. Si surpriza Anglia detune o mulțime de magazine online traduse în limba romana care vând în România bunuri expediate din alte tari. Sunt și site-uri din Bulgaria care vând în România pe legislația lor. La noi în România legislația e stufoasa și de multe ori firmele Romanești sunt dezavantajate chiar de cei care ar trebuie sa le apere interesele, consiliu concurentei, opc etc. Dețin un magazin online și autorizațiile pentru ce vând ma costa o groaza de bani. In timp ce eu pompez bani și timp pentru a obține aceste autorizații, firmele din alte tari vând în România fără nicio piedica, am făcut sesizare la consiliu concurentei și au zis ca și ei trebuie sa se autorizeze doar ca ca nu au cum sa verifice cineva din România, asta da răspuns, bătaie te joc. Intre timp am intrat in faliment, iar firmele concurente după ce au scapăt de mine au scumpit mărfurile Nu-i verifica nimeni nici dacă în tara lor de origine plătesc taxe, în felul asta ei își permit sa practice preturi de dumping care sa elimine concurenta. In felul asta se scurg banii din România, o sa fim o tara doar de corporatiști străini cu angajați sclavi romani și o masa mare de bugetari care o freacă, angajați pe pile. Se dorește eliminarea clasei de mijloc din România. Inițiativa privata dispare din stadiul de fașa. Am zis sa-mi fac un magazin fizic, uitați aici cata alergătura doar ca sa fiscalizezi o casa de marcat: puneti 3 de w in fata: aparaturafiscala.ro/img/downloads/procedura-pentru-fiscalizarea-casei-de-marcat-in-bucuresti-si-ilfov-2.pdf
  1
  1
  Raportează
 • postat de buff
  Joi, 17 Decembrie 2015 09:15
  5.13.157.***
  Dar spuneti si cine este nr 1 in europa la frauda online, Romania nu?
  2
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.