Colaborare între AJOFM şi ArcelorMittal/ Se caută din nou ucenici pentru Combinat

Colaborare între AJOFM şi ArcelorMittal/ Se caută din nou ucenici pentru Combinat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Lansat în 2014, programul "Şcoala de Ucenici ArcelorMittal Galaţi" face parte dintr-un program educaţional extins, menit să atragă noi muncitori tineri şi să susţină sistemul local de învăţământ tehnic. Beneficiarii acestui program pot fi absolvenţi de şcoli profesionale şi licee cu profil tehnic, din judeţul Galaţi, cu specializările necesare, care îşi doresc să înveţe şi să lucreze într-un mediu industrial complex.
Prima grupă a fost formată din 20 de ucenici, selectaţi din rândurile absolvenţilor de învăţământ tehnic, cu specializările electrician, electromecanic şi mecanic.
Cea de-a doua grupă, pornită în noiembrie 2015, este formată din 50 de ucenici, care, conform directorului AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, au aplicat direct la agenţie şi provin chiar de pe băncile şcolilor sau din rândul persoanelor înregistrate în evidenţe ca şomeri sau asistaţi social. "Pe durata programului de ucenicie, cei selectaţi lucrează cot la cot cu specialiştii, participă la sesiuni de pregătire tehnică şi de dezvoltare a aptitudinilor şi, de asemenea, au ocazia să se întâlnească cu membrii din conducere, bucurându-se de întregul sprijin al departamentului unde îşi desfăşoară activitatea", ne-a explicat directorul agenţiei, Cezar Năstase.
"ArcelorMittal îşi propune să continue acest program şi buna colaborare atât cu  AJOFM  Galaţi, cât şi cu instituţiile de învăţământ gălăţene, şi în acest an. Astfel, oferim o şansă unică noii generaţii, pentru o tranziţie cât mai uşoară de la teoretic la practica atât de necesară pentru căpătarea experienţei cerute de orice angajator. În urma discuţiilor cu echipa de conducerere a AJOFM Galaţi, încercăm să animăm şi să extindem colaborarea", a declarat, la rândul său, Marius Solomon, specialist ResurseUmane în cadrul ArcelorMittal Galaţi.
La finalul celor şase luni de ucenicie, participanţii la program susţin un examen teoretic şi, în funcţie de rezultate, pot rămâne ca angajaţi în cadrul companiei.         

Citit 3553 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2016 18:39

7 comentarii

 • postat de MARGELATU
  Luni, 04 Aprilie 2016 17:40
  151.47.95.***
  Se cauta sclavi in combinat?Pentru Bruno Ribo si Ionel Bors, pe care nici acum celebrul nostru DNA impreuna cu SRI-ul (care si-a facut intotdeauna datoria catre tara),au refuzat si refuza sa-l ancheteze pentru faptul cum a vandut secrete de stat indianului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogu
  Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 21:37
  5.13.228.***
  nu m-as angaja in acest combinat mizerabil nici daca as fi cu foamea in gat in ultima faza , la ce salarii dau astia si la ce conditii de munca in stresul si bataia de joc a sefilor se vede de la sapte poste ca nu se merita nici macar de incercare
  0
  0
  Raportează
 • postat de Unu
  Luni, 21 Martie 2016 18:58
  83.70.226.***
  @X: Un pic de rotirea cadrelor este benefica- scapa Bruno de astia fara chef de munca pe care-i trimite pe bugetul statului ca pensionari si angajeaza unii mai tineri, Doamne fereste, poate or fi si multumiti de locul de munca!
  2
  7
  Raportează
 • postat de X
  Luni, 21 Martie 2016 11:44
  213.233.93.***
  pai parca dl. Bruno printr-un articol al dvs pe aici zicea ca urmeaza un val de pensionare anticipata deci un fel de restructurare.... acum o arde la modul vrem tineri prosti pe care sa-i platim cu mizerii de salarii ... eu asa traduc articolul dvs.
  2
  9
  Raportează
 • postat de Adi de la zGalati
  Duminică, 20 Martie 2016 16:14
  82.38.177.***
  Trebuie sa ai vinul bun si porcul nu foarte gras astea sunt primele conditii restul mai vedem va înscriu in functie de asta exact ca la Damen altfel sanse slabe ,participa toți dar sunt selectați ai nostri.
  7
  16
  Raportează
 • postat de Tudorie marius
  Duminică, 20 Martie 2016 14:47
  81.99.125.***
  Bună ziua.Ma numesc Tudorie Marius am 36 de an lucrez în Anglia ca lelectrician și as dori sa revin în tara sa lucrez.Unde as putea sa ma angajez.
  11
  5
  Raportează
 • postat de unu
  Duminică, 20 Martie 2016 13:29
  83.70.236.***
  Dl Ravdan, ne dati si detaliile despre cum se fac inscrierile si cand se selectioneaza candidatii pentru "Şcoala de Ucenici ArcelorMittal Galaţi", pentru martie 2016?Multumesc!
  5
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.