Colaborare între AJOFM şi ArcelorMittal/ Se caută din nou ucenici pentru Combinat

Colaborare între AJOFM şi ArcelorMittal/ Se caută din nou ucenici pentru Combinat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Lansat în 2014, programul "Şcoala de Ucenici ArcelorMittal Galaţi" face parte dintr-un program educaţional extins, menit să atragă noi muncitori tineri şi să susţină sistemul local de învăţământ tehnic. Beneficiarii acestui program pot fi absolvenţi de şcoli profesionale şi licee cu profil tehnic, din judeţul Galaţi, cu specializările necesare, care îşi doresc să înveţe şi să lucreze într-un mediu industrial complex.

Prima grupă a fost formată din 20 de ucenici, selectaţi din rândurile absolvenţilor de învăţământ tehnic, cu specializările electrician, electromecanic şi mecanic.

Cea de-a doua grupă, pornită în noiembrie 2015, este formată din 50 de ucenici, care, conform directorului AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, au aplicat direct la agenţie şi provin chiar de pe băncile şcolilor sau din rândul persoanelor înregistrate în evidenţe ca şomeri sau asistaţi social. "Pe durata programului de ucenicie, cei selectaţi lucrează cot la cot cu specialiştii, participă la sesiuni de pregătire tehnică şi de dezvoltare a aptitudinilor şi, de asemenea, au ocazia să se întâlnească cu membrii din conducere, bucurându-se de întregul sprijin al departamentului unde îşi desfăşoară activitatea", ne-a explicat directorul agenţiei, Cezar Năstase.

"ArcelorMittal îşi propune să continue acest program şi buna colaborare atât cu  AJOFM  Galaţi, cât şi cu instituţiile de învăţământ gălăţene, şi în acest an. Astfel, oferim o şansă unică noii generaţii, pentru o tranziţie cât mai uşoară de la teoretic la practica atât de necesară pentru căpătarea experienţei cerute de orice angajator. În urma discuţiilor cu echipa de conducerere a AJOFM Galaţi, încercăm să animăm şi să extindem colaborarea", a declarat, la rândul său, Marius Solomon, specialist ResurseUmane în cadrul ArcelorMittal Galaţi.

La finalul celor şase luni de ucenicie, participanţii la program susţin un examen teoretic şi, în funcţie de rezultate, pot rămâne ca angajaţi în cadrul companiei.         

Citit 3863 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2016 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.