CREDITARE pentru mediul de afaceri. S-a lansat ”Iniţiativa pentru IMM-uri”

CREDITARE pentru mediul de afaceri. S-a lansat ”Iniţiativa pentru IMM-uri”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Programul va înlesni accesul întreprinderilor la finanţări de 100 milioane de euro


Programul Operaţional ”Iniţiativa pentru IMM-uri" 2014-2020, în valoare de 100 de milioane de euro, destinat întreprinderile mici şi mijlocii din România, a fost adoptat recent de Comisia Europeană.

"Valoarea investiţiei oferite prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), sub formă de garanţii, este de aşteptat să crească de patru ori - până la 400 de milioane de euro sau mai mult - datorită efectului de pârghie al investiţiilor private în credite pentru IMM-uri. Programul României este al patrulea de acest gen pentru perioada 2014-2020, iar scopul “Iniţiativei pentru IMM-uri” este de a încuraja statele membre să utilizeze iniţiativa comună elaborată de Comisie şi Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) pentru a stimula accesul la finanţare al întreprinderilor mici europene care se confruntă cu constrângeri financiare”, se precizează într-un comunicat al Comisiei Europene remis redacţiei.

IMM-urile reprezintă 99 la sută din totalul întreprinderilor din România, iar noul program le va facilita accesul la produse de creditare în condiţii mai bune. Iniţiativa le va permite IMM-urilor să fie mai inovatoare şi competitive şi să se extindă pe pieţele regionale, naţionale şi internaţionale.

Cele 100 de milioane de euro prevăzute pentru programul “Iniţiativa pentru IMM-uri” au fost realocate din Programul Operaţional Regional 2014-2020, unde au fost iniţial planificate pentru garanţii. Păstrând acest obiectiv iniţial, programul “Iniţiativa pentru IMM-uri” va pune în aplicare schema într-un mod mai eficient, datorită implicării grupului BEI şi a fondurilor programului "Orizont 2020".

Citit 3287 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2016 20:57

1 comentariu

 • postat de Adrian
  Luni, 11 Aprilie 2016 12:40
  5.2.205.***
  Sunteti in necunostinta de cauza. Nu s-a lasat inca Axa 2 prin POR. Doar 3, 5, 6 si 7 si din acelea doar cateva DMIuri. Informati-va. Nu e greu. Doar cateva clicuri pe inforegio.ro sau adrse.ro. Nici macar Mysmis nu e functional la capacitate maxima, program esential pentru derularea contractarii de fonduri europene.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.