„Summit” euroregional la Cahul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ţinta: realizarea Centrului Integrat de Promovare şi Dezvoltare Economică Transfrontalieră, la Galaţi *

Un număr de 18.910 societăţi comerciale, precum şi 4.040 asociaţii familiale şi persoane autorizate în judeţul Galaţi, şi, de partea cealaltă a Prutului, 32.000 agenţi economici din Republica Moldova, dintre care 5.465 companii din raionul Cahul, instituţii publice şi private ce reprezintă sau oferă servicii mediului de afaceri, sunt vizate de proiectul euroregional comun pentru care, în această săptămână, sunt în desfăşurare convorbiri bilaterale la Cahul, Republica Moldova.

Preşedintele CJ, Eugen Chebac, se va afla tot restul săptămânii la Cahul, unde este în desfăşurare o nouă fază a proiectului „Centru Integrat de Promovare şi Dezvoltare Economică Transfrontalieră”, la care sunt prezenţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, ONG-rilor şi administraţiei publice din cele două ţări.

Deşi beneficiarul proiectului este CJ (care cofinanţează cu 55.000 euro proiectul care îi aduce 419.999,55 euro nerambursabili, prin Programul de Vecinătate România - Republica Moldova 2004-2006, Programul PHARE RO 2005/017-537.01.01) oamenii de afaceri moldoveni sunt interesaţi de legăturile comerciale cu omologii lor de peste Prut. Partener cu CJ în proiect este Agenţia pentru Cooperare Transfrontalieră şi Integrare Europeană Cahul.

Un document final  privind strategia de colaborare transfrontalieră în domeniul dezvoltării economice durabile va fi semnat la Galaţi, în a doua jumătate a lunii august, de reprezentanţii din Galaţi ai CJ şi ai Camerei de Comerţ, iar din Cahul, de cei ai Agenţiei pentru Cooperare Transfrontalieră şi Integrare Europeană şi Camera de Comerţ şi Industrie.

Citit 1280 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.