ArcelorMittal cere sprijin băncilor

ArcelorMittal cere sprijin băncilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii companiei care patronează combinatul siderurgic din oraşul nostru negociază cu bancherii schimbarea convenţiilor deja existente între bănci şi ArcelorMittal la nivel mondial. Într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul ArcerlorMittal se arată că discuţiile cu partenerii din acest mediu se axează pe modificarea facilităţilor deja existente.

“Compania nu anticipează că va încălca actualele convenţii, însă este prudent, luând în considerare mediul operaţional actual, să-şi întărească poziţia financiară, în eventualitatea unei schimbări subite în rău. Acest exerciţiu financiar nu presupune creşterea costurilor împrumuturilor făcute potrivit acestor facilităţi, în condiţii normale de performanţă financiară”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanţii companiei mai susţin că la finele primului trimestru al acestui an, ArcelorMittal deţinea la nivel global lichidităţi de 23 de miliarde de dolari şi obţinuse 11 miliarde de dolari din tranzacţiile cu acţiuni.

Asta se întâmplă însă în condiţiile în care există şi datorii pe măsură. Şi la acest capitol se dau însă asigurări că se fac toate eforturile pentru achitarea, până la sfârşitul anului, a 10 miliarde de dolari din întreaga sumă.

Deşi discuţiile cu bancherii nu au ajuns însă la o concluzie este evident că ArcelorMittal are nevoie de un astfel de suport în condiţiile în care piaţa oţelului se situează în continuare la jumătate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în anumite unităţi, cum ar fi şi combinatul de la Galaţi, vor trebui continuate investiţiile sau chiar iniţiate unele noi.

Citit 1500 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.