Sămânţă nouă de scandal la Solidaritatea

Sămânţă nouă de scandal la Solidaritatea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toate că acţiunile sindicale s-au subţiat simţitor pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi, imediat după ce Uzina Cocso-Chimică a fost închisă, tensiunile din interiorul sindicatului Solidaritatea îşi păstrează în continuare aceeaşi intensitate. Ciocnirile dintre artizanii scandalului, Gheorghe Tiber şi Ilinca Diaconu, continuă să fie subiect de discuţie la Combinat, dar şi un adevărat generator de neîncredere în sindicate din partea salariaţilor.

Cel mai recent conflict s-a înregistrat joi când, susţine Gheorghe Tiber, s-a îndreptat către UAF în încercarea de a întocmi acele rapoarte referitoare la siguranţa şi sănătatea muncii despre care „Viaţa liberă” a scris în urmă cu câteva zile.

"Când ne îndreptam către ieşirea din Combinat am fost opriţi şi verificaţi la sânge de către o echipă a WBC (n.r. firma de pază de pe platformă). Ne-au tratat ca pe nişte infractori", a spus Gheorghe Tiber. Acesta susţine că a cerut apoi socoteală celor care coordonează departamentul de pază şi în felul acesta ar fi aflat că întreaga operaţiune a fost pusă la cale de către rivala lui, Ilinca Diaconu, care a devenit un fel de mână lungă a conducerii Combinatului şi care a ajuns să poată da dispoziţii firmei de pază pe cine şi cum să verifice.

În replică la cele susţinute de către Tiber, acuzata spune că este ofensată şi jignită pe nedrept. "Domnul Tiber a fost ieri la UAF împreună cu oameni care nu mai sunt angajaţi ai Combinatului. Acest lucru a fost sesizat de către un şef de atelier celor de la pază. Nu ştiu ce măsuri s-au luat, dar nu este normal ca foşti angajaţi, oameni care nu mai au legătură cu acest combinat, să poată intra nestingheriţi aici", a spus Diaconu. 

Aceasta a dezminţit faptul că ar fi fost cea care a sesizat forţele de pază şi care a completat să contrazică faptul că ar fi avut de-a face cu acest lucru, spunând: "Tiber şi-a pierdut minţile şi acuză nejustificat în stânga şi-n dreapta".

Citit 1139 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.