Astăzi, întâlnire între sindicate şi conducerea ArcelorMittal

Astăzi, întâlnire între sindicate şi conducerea ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii de la Combinat şi reprezentanţi ai conducerii ArcelorMittal vor participa astăzi, 22 iulie, la o întâlnire a cărei temă principală de dezbatere pare a fi gestionarea forţei de muncă de pe platforma siderurgică prin intermediul programului „Talent Pool”, după cum au precizat surse sindicale.

Întrunirea poate avea însă şi alte subiecte de discuţie, ţinându-se cont că a trecut ceva vreme de la ultima întâlnire de acest fel.

Potrivit reprezentantului FSS Metarom, Nelu Macovei, redistribuirea forţei de muncă în „Talent Pool” rămâne în continuare o necunoscută, iar felul în care este gestionat acest proiect nu a fost până acum tocmai transparent.

"Nu există date oficiale în legătură cu ce se întâmplă cu acest Talent Pool. Nu ne-au fost comunicate cifre, ce se întâmplă cu oamenii care au ajuns aici, în ce condiţii lucrează etc. Aşteptăm o comunicare clară în acest sens din partea celor din conducerea companiei", ne-a spus Nelu Macovei. 

De fapt, dincolo de cele susţinute de către sindicalist, după închiderea Uzinei Cocso-Chimice au apărut informaţii neconfirmate oficial potrivit cărora oamenilor care au fost dislocaţi din cocserie către alte unităţi prin acest program le-au revenit sarcini dificile, pentru care nu au fost calificaţi şi pentru care remuneraţia nu ar fi una potrivită.

Rămâne de văzut dacă în urma acestei întâlniri vor apărea date legate de numărul siderurgiştilor ajunşi în „Talent Pool”, dar şi de felul în care este gestionată forţa de muncă de la Combinat prin acest program.

Citit 933 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.