APĂ CANAL le oferă fermierilor… NĂMOL. Îngrăşământ pentru pământurile agricultorilor

APĂ CANAL le oferă fermierilor… NĂMOL. Îngrăşământ pentru pământurile agricultorilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Agricultorii gălăţeni îşi pot îmbunătăţi calitatea terenurilor pe care le cultivă cu nămolul provenit de la tratarea şi epurarea apei, oferit gratuit de către Apă Canal. Reprezentanţii operatorului de apă rece şi canalizare au precizat, într-un anunţ postat pe propriul site, că sunt deschişi în continuare "colaborării cu fermierii din judeţul Galaţi în scopul utilizării în agricultură a nămolului rezultat din staţiile de epurare. Nămolul este transportat şi împrăştiat cu mijloace auto specifice, aparţinând Apă Canal, fără costuri pentru fermieri".

Reprezentanţii societăţii spun că, după ce în anul 2014 au aplicat circa 388 de tone de nămol pe o suprafaţă de 64,5 hectare la Barcea, luna aceasta au împrăştiat nămolul rezultat de la Staţia de Epurare Tecuci pe un teren agricol situat în zona Bălcescu - Tecuci. "Culturile aferente terenurilor pe care s-a aplicat nămol de epurare, rezultat de la SEAU Tecuci, au fost floarea soarelui şi orzoaică de primăvară", anunţă societatea.

Potrivit Apă Canal, nămolul de epurare poate fi utilizat în agricultură pentru creşterea producţiilor culturilor, reducerea folosirii îngrăşămintelor agricole, dezvoltarea durabilă a mediului, cu beneficii atât pentru producătorul nămolului, cât şi pentru fermier, îmbunătăţirea proprietăţilor fizice şi organice ale solurilor prin aportul de nutrienţi, retenţia apei în sol, reabilitarea terenurilor degradate prin îmbunatăţirea texturii solului şi nu numai.

Citit 3791 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2016 18:17

5 comentarii

 • postat de un punct de vedere
  Miercuri, 31 August 2016 22:51
  213.233.93.***
  Cineva a scris bine despre ce surprize putem avaea daca se face o analiza chimica a namolului obtinut din canalul de scurgere a Europei.
  0
  2
  Raportează
 • postat de inca un bagator de seama.....
  Miercuri, 31 August 2016 12:52
  78.96.253.***
  @anonim

  galatenii pasesc zilnic pe comori.....,

  comentariul este scris sub forma de pamflet, pentru a scoate in evidenta alte aspecte ale societatii galatene recente.

  sigur,acum,ai cazut in capcana pur romaneasca, de a improsca cu noroi!

  de aceea ne merge bine.
  0
  1
  Raportează
 • postat de anonim
  Marți, 30 August 2016 15:00
  89.122.189.***
  trebuie sa fii tare prost! citeste articolul! il dau gratis!
  1
  6
  Raportează
 • postat de GALATENII PASESC ZILNIC PE COMORI, SI HABAR NU AU!
  Marți, 30 August 2016 12:27
  78.96.253.***
  Apa canal, persoana juridica de sine statoare, isi desfasoara activitatea, ca si prestator de servicii, pe proprietatea municipiului Galati, iar produsul acesta, numit ingrasamant, apartine galatenilor, provenit de la ei, intro forma sau alta.

  Nu radeti, una peste alta, aceasta societate, cand scoate la vanzare un produs, care nu-i al ei, este in ilegalitate.

  Este interesant, conform zicalei, ca faci bici din rahat sa si pocneasca, uite ei il vand, dar o parte din bani trebuie sa revina galatenilor.

  Ia intrebati-l pe dom profesor Kunt, ala cu flebetea lui Durbaca, sa vedeti cum incadreaza in norma de drept aceasta problema, ca vad ca se pricepe!
  4
  4
  Raportează
 • postat de Terente
  Marți, 30 August 2016 08:29
  86.34.180.***
  S-a facut mai intai o analaiza fizico chimica asupra compozitiei namolului, sau macar un test de radioactivitate ; nu de alta dar sa stim de unde ne-o luam in cazul aparitiei vreunui zombi galatean?!
  2
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.