APĂ CANAL le oferă fermierilor… NĂMOL. Îngrăşământ pentru pământurile agricultorilor

APĂ CANAL le oferă fermierilor… NĂMOL. Îngrăşământ pentru pământurile agricultorilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Agricultorii gălăţeni îşi pot îmbunătăţi calitatea terenurilor pe care le cultivă cu nămolul provenit de la tratarea şi epurarea apei, oferit gratuit de către Apă Canal. Reprezentanţii operatorului de apă rece şi canalizare au precizat, într-un anunţ postat pe propriul site, că sunt deschişi în continuare "colaborării cu fermierii din judeţul Galaţi în scopul utilizării în agricultură a nămolului rezultat din staţiile de epurare. Nămolul este transportat şi împrăştiat cu mijloace auto specifice, aparţinând Apă Canal, fără costuri pentru fermieri".

Reprezentanţii societăţii spun că, după ce în anul 2014 au aplicat circa 388 de tone de nămol pe o suprafaţă de 64,5 hectare la Barcea, luna aceasta au împrăştiat nămolul rezultat de la Staţia de Epurare Tecuci pe un teren agricol situat în zona Bălcescu - Tecuci. "Culturile aferente terenurilor pe care s-a aplicat nămol de epurare, rezultat de la SEAU Tecuci, au fost floarea soarelui şi orzoaică de primăvară", anunţă societatea.

Potrivit Apă Canal, nămolul de epurare poate fi utilizat în agricultură pentru creşterea producţiilor culturilor, reducerea folosirii îngrăşămintelor agricole, dezvoltarea durabilă a mediului, cu beneficii atât pentru producătorul nămolului, cât şi pentru fermier, îmbunătăţirea proprietăţilor fizice şi organice ale solurilor prin aportul de nutrienţi, retenţia apei în sol, reabilitarea terenurilor degradate prin îmbunatăţirea texturii solului şi nu numai.

Citit 3874 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2016 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.