Întreprinzătorii mizează pe creşterea afacerilor

Întreprinzătorii mizează pe creşterea afacerilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Managerii din industriile prelucrătoare, construcţiilor, comerţului cu amănuntul şi serviciilor preconizează o creştere moderată a activităţii în următoarele trei luni, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

"În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2016, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8 la sută). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural zero la sută). Referitor la numărul de salariaţi se estimează tot relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2 la sută", se arată în document.

De asemenea, potrivit estimărilor din luna august, în activitatea de construcţii se va înregistra, în următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +10 la sută). Managerii estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1 la sută). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +1 la sută).

În sectorul comerţului cu amănuntul este o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +27 la sută), cu o creştere a volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +25 la sută), pe fondul unei creşteri moderate a numărului de salariaţi şi o relativă stabilitate a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +2 la sută).

În zona serviciilor, managerii mizează pe o creştere moderată a cererii (sold conjunctural +11 la sută), dar şi pe o stabilitate a preţurilor (+1 la sută) şi numărului de salariaţi (sold conjunctural +4 la sută).        

Citit 1217 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.