Mediul de afaceri, la scenă deschisă | Performanţa companiilor gălăţene, PREMIATĂ la Topul Firmelor

Mediul de afaceri, la scenă deschisă | Performanţa companiilor gălăţene, PREMIATĂ la Topul Firmelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Companiile gălăţene care în ultimul an s-au remarcat prin rezultatele obţinute în afaceri vor fi recompensate şi aplaudate la scenă deschisă joi, 6 octombrie, în cadrul Topului Firmelor 2015, organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) - Patronatul IMM-urilor Galaţi. Manifestarea, devenită deja tradiţională pentru Galaţi, se va desfăşura, cu începere de la ora 15,00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, alături de reprezentanţii mediului de afaceri urmând să fie prezenţi în calitate de invitaţi şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai mediului financiar-bancar, ai mediului universitar, precum şi toţi cei care, într-un fel sau altul, sunt interesaţi de bunul mers al economiei gălăţene.

„Performanţa trebuie recunoscută şi apreciată. Acesta este şi scopul acestui top, de a-i cunoaşte şi de a-i premia pe cei care reuşesc să-şi dezvolte afacerile, să genereze locuri de muncă, într-un cuvânt să aducă „plus valoare” în plan economic şi social comunităţii gălăţene. Este o recunoaştere publică a profesionalismului în afaceri şi, desigur, ne dorim ca, de la an la an, rezultatele firmelor gălăţene să fie tot mai bune”, ne-a declarat preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon.

Ca şi în celelalte ediţii ale Topului firmelor, stabilirea clasamentului se face după o metodologie foarte strictă, parteneri ai CNIPMMR în realizarea evaluărilor fiind Ministerul Finanţelor şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Astfel, pe lângă clasificarea întreprinderilor în funcţie de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari), vor fi luaţi în calcul indicatori economici precum profitul brut, cifra de afaceri sau valoarea activelor. Trebuie însă precizat că firmele ale căror datorii la bugetele publice au depăşit 10 la sută din cifra de afaceri au fost eliminate din clasament. De asemenea, în cadrul Topului Firmelor vor fi acordate o serie de Premii speciale pentru rezultate sau contribuţii deosebite într-un anumit domeniu de activitate.

Nu în ultimul rând, mai trebuie spus că, pentru a ne face o imagine mai clară despre mediul economic local, ediţia din acest an a Topului Firmelor gălăţene va fi însoţită, în premieră şi de lansare a unui amplu studiu de specialitate - „Carta Albă a IMM-urilor 2016 pentru Regiunea de Sud-Est”.

Aşa cum stă bine în zi de sărbătoare, festivitatea se va încheia cu un cocktail şi o degustare de vinuri. Evenimentul va fi însă doar avanpremiera Topului Naţional al Firmelor Private ce va fi organizat, pe 25 octombrie, la Marriott Bucureşti, de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), top în care sperăm să regăsim la vârf cât mai multe dintre companiile gălăţene.

Citit 2292 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Octombrie 2016 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.