S-a lansat „Carta Albă a IMM-urilor” Care este dinamica mediului de afaceri din Regiunea de Sud-Est
Foto: Sursa foto: forbes.ro

S-a lansat „Carta Albă a IMM-urilor” Care este dinamica mediului de afaceri din Regiunea de Sud-Est
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aproximativ 20 la sută dintre IMM-urile din Regiunea de Sud-Est - din care face parte şi Galaţiul, alături de Brăila, Tulcea, Constanţa, Buzău şi Vrancea - şi-au redus activitatea în ultimii cinci ani, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, prezent la Galaţi cu ocazia lansării studiului dedicat mediului de afaceri ''Carta Albă a IMM-urilor din România 2016 pentru Regiunea Sud-Est”.

''Activitatea IMM-urilor investigate (studiul a cuprins un eşantion de 200 de firme din Regiunea Sud-Est din cele aproape 1.100 de companii analizate la nivel naţional – n.r.) a arătat faptul că aproximativ 20 la sută dintre IMM-uri şi-au redus activitatea în ultimii cinci ani, 60 la sută şi-au menţinut activitatea la aceeaşi parametri, iar aproape 20 la sută şi-au crescut sau amplificat activitatea. Este un procent aproape egal între firmele care şi-au scăzut sau amplificat activitatea economică. Comparativ cu 2015 performanţele economice ale IMM-urilor din Regiunea Sud - Est în 2016 sunt aproximativ egale", a declarat preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu. Acesta a precizat că, mediul economic actual este unul favorabil afacerilor doar în percepţia a 33,56 la sută dintre întreprinzătorii din Regiunea de Sud-Est. Mai mult, 34,93 la sută dintre întreprinzători consideră că mediul economic este unul stânjenitor dezvoltării afacerilor şi doar 31,51 la sută au o percepţie neutră.

În opinia întreprinzătorilor, cele mai mari probleme cu care se confruntă IMM-urile sunt birocraţia (semnalată de 57,53 la sută dintre firme), corupţia (56,16 la sută), controalele excesive (46,58 la sută), dar şi concurenţa neloială (42,47 la sută).

Citit 2215 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 02:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.