Decizia de CONCEDIERE poate fi trimisă şi pe email | CONDIȚII
Foto: Sursa foto: GettyImages

Decizia de CONCEDIERE poate fi trimisă şi pe email | CONDIȚII
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deciziile de concediere pot fi comunicate şi prin e-mail, a decis Înalta Curte de Casație şi Justiţie (ICCJ), potrivit digi24.ro. Judecătorii au dat acest verdict în cazul unui bărbat care îşi dăduse în judecată fostul angajator, pentru că primise decizia prin poşta electronică.

ÎCCJ a decis că angajatorul poate trimite în format electronic o decizie de concediere. Principala condiţie este ca angajatul să fi comunicat angajatorului adresa de email şi doar dacă în respectiva companie există obiceiul comunicării cu angajații prin email. Mai mult, decizia de concediere trebuie să fie în format PDF şi să conțină toate elementele cerute de Codul Muncii, inclusiv motivele de concediere, perioada de preaviz şi lista locurilor de muncă vacante din companie şi termenul în care angajatul concediat poate opta pentru unul dintre ele. Nu este necesară semnătura electronică.

Decizia de concediere poate fi contestată de angajat din momentul primirii ei prin poşta electronică, potrivit judecătorilor de la Curtea supremă.

În prezent, Codul Muncii precizează că decizia de concediere trebuie comunicată în scris.

Citit 1763 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2016 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.