Proiect european privind economisirea inteligentă a energiei electrice la Universitatea "Dunărea de Jos"
Foto: Foto: Marius Prisacariu

Proiect european privind economisirea inteligentă a energiei electrice la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi a demarat proiectul CRESC-INTEL, al cărui obiectiv general îl reprezintă creşterea transferului de cunoştinţe tehnologice şi de personal cu competenţe în cercetare, dezvoltare şi inovare între universitatea gălăţeană şi întreprinderi care dezvoltă afaceri în domeniul energiei electrice cu rezultate cerute de piaţă. Conform dr. ing. Gelu Gurguiatu, director de proiect şi decan al Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, proiectul vizează constituirea de parteneriate între universitate şi întreprinderile interesate să obţină cunoştinţe, inclusiv abilităţi şi competenţe, privind creşterea eficienţei energetice şi sisteme inteligente de putere, în vederea obţinerii unei soluţii competitive, tehnice şi economice, pentru un sistem inteligent, de tip filtru activ de putere, într-o gamă largă, de la câteva zeci la câteva sute de amperi. Astfel, se poate aduce o economie importantă de energie electrică, prin instalarea acestui filtru activ la bornele consumatorilor importanţi de electricitate. În consecinţă, va rezulta şi creşterea perioadei de viaţă a instalaţiilor electroenergetice care alimentează cu energie electrică întreg lanţul de utilizatori.
Proiectul CRESC-INTEL are o durată de implementare de 60 de luni şi o valoare totală 16,56 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată prin Programul Operaţional Competitivitate este de 11,76 milioane lei.

Citit 3210 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2016 10:39

1 comentariu

 • postat de Economisirea energiei electrice :
  Marți, 29 Noiembrie 2016 13:37
  89.137.225.***
  Trebuia sa ii invitati si pe cei de la Electrica Galati , sa va explice ei cum este cu economisirea de energie electrica , PRIN INTRERUPEREA DE CURENT LA TOT CARTIERUL !
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.