ArcelorMittal Galaţi | Se montează un utilaj gigant pentru transportul oţelului lichid

ArcelorMittal Galaţi | Se montează un utilaj gigant pentru transportul oţelului lichid
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

În combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi au început operaţiunile de instalare a unui pod rulant de mare capacitate care va servi la transportul oţelului lichid către maşinile de turnare.

“Acest proiect, în valoare de 6,5 milioane de euro, este parte a planului nostru multianual de a investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea Oţelăriei, cu scopul de a îmbunătăţi atât productivitatea, cât şi calitatea produselor”, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Potrivit companiei, pentru punerea pe poziţie s-a folosit o macara pe şenile de 600 tone capacitate, cea mai mare de acest tip din România, iar un segment al acoperişului Oţelăriei a fost demontat pentru a introduce şi instala echipamentul.

Noul pod rulant, furnizat de o companie specializată din Spania, cântăreşte 416 tone şi poate ridica – în condiţii de deplină siguranţă – 300 de tone de oţel lichid în oale acoperite. Proiectul prevede nu doar instalarea podului rulant, ci şi reparaţia completă a grinzilor halei, a liniei de contact, a căii de rulare, echipamente electrice noi, dar şi operaţiuni de construcţii industriale. Noul echipament va fi capabil să aducă pe poziţie şi să basculeze oalele în acelaşi operaţiune, ceea ce va îmbunătăţi productivitatea.

Potrivit datelor furnizate de conducerea ArcelorMittal Galaţi, din 2009 şi până în prezent, în combinatului siderurgic s-au făcut investiţii de 400 milioane de euro. Cea mai mare investiţie de până acum a fost modernizarea Furnalului nr.5, care s-a ridicat la 120 milioane de euro. Unitatea este în prezent din punct de vedere tehnologic una dintre cele mai moderne din Europa, iar capacitatea ei de producţie a crescut de la 1,6 milioane de tone la 2 milioane de tone de oţel pe an.

„Dacă în anii trecuţi ne-am concentrat mult pe furnal, acum mai schimbăm, ne ducem spre Oţelării. Avem câteva probleme de sustenabilitate şi am luat problemele una câte una pentru a le rezolva. Anul viitor veţi vedea foarte multe investiţii la Oţelărie, scopul fiind de a reduce diferenţa tehnologică faţă de Vest”, declara recent directorul general ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo. Investiţia în noul pod rulant este unul dintre elementele-cheie ale modernizării tehnologice a Oţelăriei.

Citit 11831 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2016 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.