TERMEN-LIMITĂ! Când trebuie PLĂTIT IMPOZITUL pe veniturile agricole
Foto: Sursa foto: Internet

TERMEN-LIMITĂ! Când trebuie PLĂTIT IMPOZITUL pe veniturile agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 15 decembrie, este ultima zi până în care trebuie plătită cea de-a doua rată de 50% din impozitul pe veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit, precum şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate aferentă acestor venituri, pentru anul 2016, informează Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi.

Contribuabilii care realizează venituri de această natură datorează impozit de 16% şi contribuţie de asigurări sociale de sănătate, în cotă de 5,5% asupra venitului stabilit pe baza normelor anuale de venit. Atât impozitul, cât şi contribuţia menţionată, au fost stabilite  prin decizie de impunere emisă de ANAF.

Deciziile de impunere au la bază declaraţiile 221 aferente anului în curs, care trebuiau depuse până la data de 25 mai 2016 de către persoanele fizice care, la data declarării, obţineau, individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică, venituri din cultivarea produselor agricole vegetale, din exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi alte asemenea, precum şi din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Citit 1340 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2016 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.